Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1197
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17398
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93428
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

In memoriam

2017 m. liepos 15 d., šeštadienis Nr.49 (1678)

Stanislav Podvoiskij

(1956-03 03 – 2017-07-12)

Iki paskutinės akimirkos išsaugojęs optimizmą, gyvenimo džiaugsmą, per gyvenimą ėjęs aukštai iškelta galva, niekam nesilankstydamas, kovą su sunkia liga pralaimėjo Stanislav PODVOISKIJ.

Nebus per skambu pasakyti, kad Stanislav Podvoiskij visą savo gyvenimą paskyrė sportui, muzikai ir jaunimui. Stanislavas buvo Lietuvos gatvės vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidentas, ilgametis sporto organizatorius, vėliau – Papildomo ugdymo centro, koordinavusio tiek moksleivių popamokinį ugdymą, tiek suaugusiųjų sportą, direktorius, vaikų vasaros stovyklų (Ignalinoje) vadovas, futbolo, teniso ir tinklinio puoselėtojas, sporto klubo „Žeimenis“ įsteigėjas, vieno pirmųjų vaikų dienos centro įkūrėjas, parengė, laimėjo ir vykdė daug įdomių projektų jaunimui, žmonėms su negale, suaugusiems. Šį veiklų sąrašą galima būtų tęsti ir tęsti, kaip ir planų, kurių jis nespėjo įgyvendinti. Patyrus daug neteisybės iš gavusiųjų galią, šviesų žmogų sunkiai prislėgė nepakeliama nuoskauda, galimai palaužusi sveikatą, kaip jis pats sakydavo. Nepaisant to, veiklus ir bendruomeniškas žmogus savo entuziazmu uždegdavo aplinkinius, dalino gerumą ir šviesią nuotaiką žmonėms. Kai pastaraisiais metais tapo „ankšta“ rajone, savo idėjas ir projektus realizavo Ignalinoje, kur buvo palaikomas ir laukiamas. Ilgą laiką aktyviai dalyvavęs ir Švenčionių rajono meno mėgėjų muzikiniuose kolektyvuose, pastaruoju metu buvo Ignalinos r. „Keizių“ kapelos nariu.

Didelę savo gyvenimo dalį paskyręs sporto vystymui Lietuvoje, Stanislavas pernai kovo 17 d. buvo apdovanotas Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento aukso medaliu.

Šviesus atminimas išliks Stanislavą pažinojusiųjų atmintyje, o jo darbai ilgai primins apie žmogų, visa širdimi atsidavusį savo veiklai, mylėjusį gyvenimą ir savo kraštą.

Draugai

 
Reklaminis skydelis