Mes turime 226 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4476
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21818
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65801
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Liks tik vienas pagalbos numeris – 112

2017 m. birželio 17 d., šeštadienis Nr.44 (1673)

Vidaus reikalų ministerija pateikė Vyriausybei tvirtinti planą, pagal kurį Lietuvoje liktų tik vienas pagalbos telefono numeris – 112. Kiti telefono numeriai  veiktų dar trejus metus, jais paskambinus būtų transliuojama informacija apie tai, kad pagalbą reikia kviesti bendruoju telefono numeriu.

Kad Lietuvoje turi veikti vieningas pagalbos numeris, nuspręsta prieš daugiau kaip dešimtmetį. Tokia nuostata įrašyta ir Bendrojo pagalbos centro įstatyme,bet ji taip ir nebuvo įgyvendinta.

Pasak VRM ministro E.Misiūno, tai būtų žingsnis vieningo pajėgų valdymo ir tikrojo Bendrojo pagalbos centro link. Iki šiol nukentėjusieji priversti blaškytis tarp kelių operatorių, numerių, o taip gaištamas labai brangus laikas.

Bendras pagalbos numeris – tik vienas iš numatytų veiksmų. Planuojama, kad užtikrinus tinkamą finansavimą, priemonių modernizavimą, ilgainiui Bendrasis pagalbos centras veiks taip, kaip buvo suplanuota pradžioje – pajėgų valdymas bus bendras. 

Kiti pagalbos numeriai nustotų veikti 2020-aisiais, o nuo 2019-ųjų juose būtų transliuojama informacija apie tai, kad numeriu paslaugos neteikiamos, o nelaimės atveju reikia skambinti 112. Pokyčius taip pat lydėtų informacinė kampanija, kuria būtų didinamas numerio 112 žinomumas, informuojama apie kitų numerių naikinimą.

VRM inf.