Mes turime 317 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1335
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11522
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87552
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. birželio 17 d., šeštadienis Nr.44 (1673)

Smurtavo prieš dukrą

Birželio 13 d. apie 18 val. 20 min. Švenčionių r., Pabradėje, namuose, vyras (g. 1969 m.) kelis kartus sudavė su diržu ir tampė už rankos savo dukrą (g. 2004 m.). Nukentėjusioji į gydymo įstaigas nesikreipė. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Mergaitė perduota mamai (g. 1972 m.). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

PD inf.

 

Aukštesnės instancijos teismas medžiotojo nenudžiugino

Šių metų vasario 15 dieną Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė medžioklės kontrolės reidą Švenčionių rajone. Gerokai sutemus aplinkosaugininkai važiuodami miško keliuku pastebėjo sniege automobilio vėžes, vedančias link galimai esančio medžiotojų bokštelio. Nusprendus pasekti šiomis vėžėmis aplinkosaugininkai neapsiriko – pamiškėje stovėjo medžiotojų bokštelis, kuriame tykojant medžiojo medžiotojas. Prisistačius aplinkos apsaugos pareigūnais ir paraginus medžiotojui išlipti iš bokštelio, šis elgėsi keistai ir į raginimus nereagavo. Užlipus patiems inspektoriams į bokštelį, paaiškėjo, kad medžiotojas tykojant naudojo draudžiamą medžioklėje naudoti įrankį - naktinio matymo optinį taikiklį.

Už draudžiamą naudoti naktinio matymo optinį taikiklį medžiotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kurį vėliau nagrinėjo Švenčionių rajono apylinkės Teismas ir skyrė medžiotojui 600 eurų dydžio baudą su teisės medžioti atėmimu vieneriems metams ir pažeidimo padarymo įrankio - šautuvo bei priemonės – naktinio matymo taikiklio, konfiskavimu.

Šį Švenčionių rajono apylinkės Teismo nutartį medžiotojas apskundė aukštesniam - Vilniaus apygardos Teismui, tačiau ir aukštesnės instancijos Teismas 2017 m. gegužės 25 d. išanalizavęs ir įvertinęs visą byloje esančią medžiagą bei neginčijamus pažeidimo įrodymus, medžiotojui džiaugsmo nesuteikė – paliko pirmos instancijos Teismo nutartį. Tad medžiotojui M.P. teks atsisveikinti su medžiokliniu šautuvu, naktiniu optiniu taikikliu, šoviniais, sumokėti administracinę baudą bei vienerius metus „pailsėti“.

VRAAD inf.

 
Reklaminis skydelis