Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3618
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19819
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95849
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Profesinė mokykla dalyvauja Erasmus + projekte

2017 m. birželio 7 d., trečiadienis Nr.41 (1670)

Remiantis Švietimo mainų paramos fondo direktoriaus 2017-05-18 įsakymu Nr. VE-89 „Dėl 2017 m. „Erasmus+“ bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo sektorių 1 pagrindinio veiksmo projektų finansavimo“, Švenčionių profesinio rengimo centrui  yra skiriama 80.964,00 EUR dotacija programos „Erasmus+“ „Pameistrystė - tiesiausias kelias į profesinį tobulėjimą!“ įgyvendinimui.

Projekto  tikslas – suteikti Švenčionių PRC  mokytojams ir besimokantiesiems profesinių žinių, gebėjimų ir kompetencijų, kaip tobulinti profesinį mokymą ir rengimą, taikant užsienio šalių dualinio mokymo ir pameistrystės patirtį. Jo reikalingumą grindžia dabartinė ekonominė Lietuvos ir Europos situacija, kai asmuo turi nuolat tobulėti, kad galėtų konkuruoti besikeičiančioje darbo rinkoje.

Projekte dalyvaus 9 Švenčionių profesinio rengimo centro profesijos mokytojai - automobilių kėbulo remonto, padavėjų-barmenų, apdailininkų (statybininkų),  smulkiojo verslo organizatorių,  miško darbininkų, socialinio darbuotojo padėjėjų mokymo programų, 3 lydintys asmenys ir  30 automobilių kėbulo remonto, padavėjų-barmenų, apdailininkų (statybininkų),  smulkiojo verslo organizatorių,  miško darbininkų, socialinio darbuotojo padėjėjų mokymo programų mokinių. Projekto metu bus vykdomos 5 dienų trukmės mokytojų stažuotės ES šalyse - Austrijoje,  2 Vokietijos priimančiose organizacijose, Lenkijoje. Taip pat vyks 28 dienų praktikos mokiniams minėtose šalyse.

Projekto partneriai –

1. „BVÖ Bildungsberatung & Vermittlungsagentur GmbH“ Austrije.

2. infeba e.V. Vokietijoje.

3. Institute for European Education Programs.

4. „Centrum Wspierania Szkół-Europejskie programy Edukacyjne"  Lenkijoje.

Visi  projekte dalyvaujantys mokytojai turi didelę darbo mokykloje patirtį, tačiau jiems taip pat reikalingas profesinis tobulėjimas, europinės darbo kultūros patirtis. Projekto dalyviai susipažins su dualinio mokymo ir pameistrystės principais, mokymo programomis, veikiančia teisine baze dualiniame PMR.  Įgiję naujų žinių, galės sėkmingiau prisidėti prie mokymo programų atnaujinimo ir naujų ugdymo metodų panaudojimo, bus teoriškai ir praktiškai pasiruošę pameistrystės įdiegimui centre.

Mokytojai taip pat patobulins  savo profesines, kalbines žinias ir gebėjimus, gebės geriau suprasti ECVET naudą ir ją nuosekliai taikyti Švenčionių PRC.

Visi projekte dalyvaujantys mokiniai geriau susipažins su savo profesijos ypatumais realioje darbinėje dualinėje PRM aplinkoje, kaups  darbo patirtį pagal pasirinktą profesiją, galės įvertinti savo profesijos pasiekimus- žinias, gebėjimus ir kompetencijas bei darbinės karjeros galimybes, ugdys profesinę motyvaciją bei mokysis planuoti būsimą karjerą, pažins naujas šalis, žmones ir kultūras.

Manome, kad pasikeis visų projekto dalyvių požiūris: tiek mokiniai, tiek mokytojai taps labiau tolerantiški, gebės lengviau integruotis globalizuotame pasaulyje, tarptautinė patirtis motyvuos dalyvius siekti karjeros, pagerės dalyvių multikultūrinio gyvenimo supratimas ir socialiniai įgūdžiai.

Projektas turės teigiamos įtakos ir visoms dalyvaujančioms institucijoms – jos taps atviresnės europietiškumo principams bei gebės veiksmingiau vykdyti savo misiją bei viziją. Be to, šis mobilumą ir darbo lankstumą skatinantis projektas yra labai naudingas ne tik Lietuvai, bet ir Europai, nes Europos darbo rinkoje yra aiškiai matomas augantis tarptautinę patirtį ir užsienio kalbų įgūdžių turinčių darbuotojų poreikis. Galiausiai šis projektas reikšmingai prisideda prie Europos prioriteto - žymiai sumažinti nedarbą iki 2020 m., nes profesinę patirtį, žinias, gebėjimus ir kompetencijas  ugdytų kompetentingi, tarptautinę patirtį turintys mokytojai.

Ilona DICEVIČIENĖ

Profesinio mokymo skyriaus vedėja

 

 

 
Reklaminis skydelis