Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2965
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13152
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89182
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vicemerą K.Trapiką verčia iš posto už nuomonę?

2017 m. birželio 3 d., šeštadienis Nr.40(1669)

Skamba neįtikėtinai ir tarsi nubloškia kelis dešimtmečius atgal, kai buvo viena partija, viena tiesa.

Nors pirmadienį rajono tarybos nariai gavo parengtus sprendimo projektus ir su aiškinamaisiais raštais dėl vicemero Kęstučio Trapiko atleidimo, kaip praradusio mero pasitikėjimą, ir į šias pareigas skyrimo Violetos Čepukovos, trečiadienį vykusiame rajono tarybos posėdyje meras jau nevertė vicemero. Teks dar pakentėti. Koją pakišo teisinis neišprusimas. Pasirodo, „barbarosos“ planas neįmanomas, reikia įspėti asmenį prieš 4 dienas. Beliko paklusti įstatymui ir aukštesnei institucijai.

Tarybos posėdyje Kęstutis Trapikas skaitė pareiškimą ir sakė net neįsivaizduojantis, kuo jis neįtiko merui. Na, nebent teikdamas projektą dėl efektyvus ir pigaus rajono gatvių apšvietimo, kokį daro Lazdijų rajonas, bet projektas juk net nepateko į tarybą. Daugiau nuodėmių jis nežinojo.

„Ne likimo pirštas, o Vietos savivaldos įstatymas lėmė, kad Švenčionių rajonas nepateko į didelę politinę krizę“, - sakė tądien postą išsaugojęs K.Trapikas. Atrodė, kad jis dar turi vilties likti poste, kaip pats sakė, ne dėl posto, ne dėl kėdės, o todėl, kad turi rajonui naudingų idėjų. Verta priminti, kad Švenčionėliuose kuriama pramoninė zona, kuria taip didžiuojasi meras Rimantas Klipčius, iš tikrųjų yra Kęstučio Trapiko idėja.

Po K.Trapiko pareiškimo pasisakė meras Rimantas Klipčius. Paprastai jis visada pasisako po to, kai kalba kas nors ne pagal jį. Turbūt, kad būtų jo viršus. Mero Rimanto Klipčiaus kalba skambėjo piktai. K.Trapiką jis sumaišė su purvais, sakė stebėjęs jį berods nuo 1997 metų (tada merui buvo 13 m.). Iš kalbos galima buvo suprasti, kad K.Trapikas visada viską darė blogai. Tik kodėl tada prieš porą metų meras jį, tokį blogą, pasirinko pavaduotoju? Ar ne todėl, kad ne tik pats, bet ir visa vadinamoji „komanda“ atėjo į valdžią nieko nemokėdami? Reikėjo, kad kažkas už rankos pavedžiotų? K.Trapikas buvo geras, o dabar jau blogas ir trukdo? Kyla daugybė klausimų. Manau, laikas atskleis visas užmačias ir apnuogins herojus. Juk laikas visagalis.

Meras kaltino K.Trapiką, kad jis įneša sumaištį į koaliciją, kiršina liberalus su lenkais (?), visur viską išmano geriau už visą koaliciją. Pasak mero, ar gali būti vienas K.Trapikas protingesnis, geriau išmanantis už visą koaliciją? Te neįsižeidžia valdžios koalicijos nariai, galbūt įsivaizduojantys save didžiais patyrusiais politikais, bet kai žinai, kad daugelis jų metų metais nėra burnos pravėrę tarybos posėdžiuose, o jeigu ir prabyla, tai genialiai trumpomis frazėmis: „pritariu“, „kviečiu palaikyti“, tarp naujokų yra tokių, kurie nesupranta, kur atsidūrė, tai belieka susimąstyti - ko gero, gali... Beje, taip sakė ir ne vienas pašnekovas, su kuriais teko kalbėti šia tema. Tarybos posėdyje įsikarščiavęs meras retoriškai klausė, ar gali būti taip, kad mero nuomonė būtų vienokia, o vicemero – kitokia. Nejaugi tikroji atleidimo priežastis arba bent viena iš jų – kitokios nuomonės turėjimas? Juk Konstitucija užtikrina kiekvienam piliečiui teisę turėti nuomonę ir ją laisvai reikšti, draudžia persekioti už nuomonę.

***

Apie tai, kad meras ruošiasi atsikratyti vicemero Kęstučio Trapiko, jau rašėme beveik prieš metus ir ne kartą. Galbūt tik viešumo dėka jis dar kurį laiką prasilaikė poste. Kaip čia ims meras ir pildys „Švenčionių krašto“ prognozes!

Naujo vicemero asmenybę taip pat „išpranašavome“. Birželio 8 d. meras šaukia neeilinį tarybos posėdį – iš visų jėgų skuba atsikratyti vicemero Kęstučio Trapiko. Antruoju klausimu – Violetos Čepukovos, buvusios darbietės nuo pat pirmųjų partijos įkūrimo dienų, paskyrimo vicemere. Beje „Delfi“ rašė, kad V.Čepukova – mero bendrapartietė.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis