Mes turime 207 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4439
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21781
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65764
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip valdžia prabangius medžius „sodino“

2017 m. birželio 3 d., šeštadienis Nr.40(1669)

Jau besidžiaugiant vasarišku karščiu, gegužės pabaigoje susizgribo rajono valdžia… medžius sodinti – gražinti rajono miestų žaliąjį veidą. Visus geros valios žmones kvietė į talką rajono savivaldybės tinklapyje, taip pat ir mero Rimanto Klipčiaus facebook patalpinti skelbimai. Tiesa, miškininkai pečiais gūžčiojo – visi kas sodino, seniai pasodino, vasaros nelaukė.

Sklido gandas, kad čia medžiai nepaprasti, berods Lenkijoje pirkti, vieno kaina apie 400 Eur. Miesto medžiai. Tokius sodino R.Šimašius Vilniuje, bet jau irgi pasodino ir pamiršo, medžiai žaliuoja. Visų užsakytų ar tai nupirktų, ar tik ketintų pirkti, bet dar „neatvykusių“ (kas supaisys, kaip iš tikrųjų buvo) medžių suma iš kojų verčia – 38 000 eurų.

Talkai pasiruošė kaip reikiant – darbininkai iš anksto prikasė duobių, tik paskui paaiškėjo, kad sodinti į jas nėra ką. Savivaldybės tinklapyje talka buvo atšaukta. „Stropiai rengęsi penktadienio popietei, apgailestaujame pranešti, kad želdiniai nespėja atvykti planuotu laiku, todėl esame priversti talką atidėti, - rašoma savivaldybės tinklapyje (kalba netaisyta, - red.). Toliau žadama su visais užsiregistravusiais susisiekti asmeniškai.

Kyla pagrįstų abejonių, kad tie „želdiniai atvyks“ apskritai, nes šią savaitę su tokiu pat entuziazmu duobės buvo užkastos. Nejaugi jas vėl iš naujo atkas?

Atrodo, visa valdžia jauna, o veiklos metodai – senų laikų, kai vieną dieną iškasa, kitą dieną užkasa, vieną dieną stato, kitą dieną griauna ir t. t....

Mūsų inf.