Mes turime 394 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3530
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19731
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95761
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Antaliedės girininkija – neplynų pagrindinių kirtimų konkurso nugalėtoja

2012 m. sausio 11 d., trečiadienis Nr.3 (1146)

Lietuvos miškininkų sąjunga (LMS), siekdama padidinti miškų urėdijų dėmesį neplyniems miško kirtimams, 2011 metais organizavo konkursą geriausiai neplynus pagrindinius kirtimus atliekančiai girininkijai nustatyti. Pagal patvirtintus nuostatus konkursas vyko trimis etapais: urėdijose, zonose ir šalies mastu. Kirtimus vertino kompetentinga komisija. Konkurse dalyvavo 38 urėdijos iš 42.

Iš Švenčionėlių miškų urėdijos konkurse dalyvavo Antaliedės girininkija. Ji tapo nugalėtoja zonoje, tad girininkas Jonas Barzdėnas turėjo tinkamai pasiruošti trečiajam konkurso etapui. Antaliedės girininkija laimėjo antrąją vietą girininkijų grupėje, kuriose vyrauja pušynai.

Vertinimo komisijos pirmininkas profesorius Antanas Juodvalkis, vertindamas neplynų miško kirtimų kokybę, pastebėjo, kad per pastaruosius kelerius metus ji ženkliai pagerėjo, kaip ir girininkų žinios apie šiuos kirtimus ir jų vykdymo ypatumus. Konkursas buvo naudingas visiems dalyviams, nes buvo sudarytos sąlygos susipažinti su kaimyninių miškų urėdijų pasiekimais. Kiekvienas komisijos narys kiekviename objekte privalėjo pareikšti savo nuomonę, pastabas ar pagyrimus ir dalyvauti atviroje diskusijoje.

Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti LMS Girininkų bendrijos susirinkime gruodžio 15 dieną Anupriškėse. Laureatai apdovanoti Aplinkos ministerijos atminimo dovanomis bei Lietuvos miškininkų sąjungos diplomais ir piniginėmis premijomis.

Onutė GYLIENĖ
VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistė

 

 
Reklaminis skydelis