Mes turime 572 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3535
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21956
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:103705
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Valdžios perversmas: vicemerą Kęstutį Trapiką meras meta iš pareigų, į jo vietą stato Darbo partijos išugdytą kadrą

2017 m. gegužės 31 d., trečiadienis Nr.39 (1668)

Rokiruotė

Net keletą kartų teko skaityti šiame laikraštyje „pranašystes“, kad principingą ir neparankų vicemerą Kęstutį Trapiką Klipčiai nori išmesti ir pakeisti greičiausiai iš Darbo partijos pas juos perbėgusia buvusia partijos skyriaus sekretore, net buvusia darbiečio Seimo nario padėjėja Violeta Čepukova. Žadėtu postu susigundžiusi ir bėgo – kas dabar galėtų tai neigti? Tiesa, pažado tesėjimo teko palaukti ilgokai. Gal viešumas keliskart ir pristabdė perversmą – juk labai nesolidu elgtis pagal laikraščio scenarijų. Bet ką jau darysi. Matyt, labai vicemeras „faktiniam vadovui“ buvo ir skersai gerklės, ir skersai kelio. Ilgai galandę nagus, „faktinis rajono vadovas“ ir jo atžala – jaunasis meras Rimantas Klipčius ryžosi – trečiadienio tarybos posėdžiui pateikė vicemero atleidimą. K.Trapiką atleidžia mero teikimu kaip praradusį mero pasitikėjimą. Tokios nesantaikos tarp merų ir vicemerų rajone nėra buvę.

Pirmas žingsnis, kaip repeticija, buvo K.Trapiko nušalinimas nuo vadovavimo Švenčionių vietos veiklos grupei, kurią jis buvo subūręs ir kuriai sukūrė strategiją. Kai tik projektas gavo finansavimą, atsirado kam jais naudotis ir be Trapiko, – buvo priverstas pasitraukti, matyt, taip tikėdamasis išsaugoti bent vicemero postą. Deja...

 

Amsterdamo“ frakcija

Taip aš vadinu mero „saugos rato“ funkcijas vykdančią perbėgusių į kitą pusę tarybos narių grupę. Kodėl Amsterdamo? Ogi todėl, kad šis gražus miestas garsėja gražiomis merginomis, kurios gerai dirba. Už pinigus, žinoma. Be jokių įsitikinimų ar kitų romantiškų motyvų. Joms klientai sumoka, o jos atidirba.

Toks palyginimas atėjo į galvą po to, kai, gavę mandatus kaip Darbo partijos nariai, keli buvę darbiečiai perbėgo pas valdančiuosius. Teisinosi, kad išsaugotų darbą. Kol kas dirba. Vadinasi, už pinigus... O viena (V.Čepukova) net aukštas pareigas uždirbo! Tiesa, kultūros rajone jie vis dėlto neišgelbėjo – tvirtindami biudžetą, valdantieji nukirpo ją kaip avį.

 

Klipčiai į dugną eis vieni?

Rajono valdžios „vežimas“, po netikėtos jaunojo Klipčiaus pergalės rinkimuose paskubomis sukurtas iš to, kas pakliuvo po ranka arba pakliuvo į „voratinklį“, nudardėjęs vos iki vidurio kadencijos, pradėjo byrėti. Ir tai tik pradžia. Dvejus metus bandę išėsti iš rajono mano verslą, Klipčiai ir jų palaikymo komanda, matyt, per daug užsižaidė ir nė nepastebėjo, kad jų metodai daug kam darosi šlykštūs ir nepriimtini. Žmonės pradeda praregėti.

Pirmieji atsitokėjo socialdemokratai. Su viešu pareiškimu iš koalicijos išėjo Audrius Karvelis. Tik po to pasimatė, koks reikšmingas jis buvo koalicijoje – prireikė bent 10 tarybos sprendimų, kad pakeistų jį koalicijoje užimtose pareigose. Dirbo tyliai, be pagyrų. Ir gavo „atpildą“ - pradžioje gyrę, tie patys valdantieji dabar jau peikia, menkina. Taip pat kaip ir buvusį ligoninės vadovą T.Saladį, atsisakiusį žaisti pagal jų taisykles.

Valdančiojoje koalicijoje yra ir daugiau nepatenkintų, tik laiko klausimas, kada tai prasiverš į viešumą.

Vytautas BULKA

Rajono tarybos narys