Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:45
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16246
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92276
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projektas „Atrask save“ – galimybė jaunimui įsitvirtinti darbo rinkoje

2017 m. gegužės 31 d., trečiadienis Nr.39 (1668)

Visą Lietuvą apimantis Jaunimo garantijų iniciatyvos įgyvendinimo projektas „Atrask save“ pradėtas įgyvendinti 2015 m. rugsėjo 21 d. ir planuojamas pabaigti įgyvendinti 2018 m. rugsėjo 20 d.

Projekto „Atrask save“ tikslas – sumažinti nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių 14-29 m. amžiaus jaunuolių skaičių įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokiai tikslinei grupei asmuo priklauso, bei įvertinant asmens poreikius ir galimybes. Šį projektą vykdo Lietuvos darbo birža prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Švenčionių rajono savivaldybėje projekto partneris – Švenčionių miesto kultūros centras. Projektas „Atrask save“ vykdomas bendradarbiaujant su Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus jaunimo reikalų koordinatoriumi, Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centru, seniūnijų socialiniais darbuotojais, Vilniaus teritorinės darbo biržos Švenčionių skyriaus darbuotojais, Vilniaus apygardos probacijos tarnybos Švenčionių skyriaus darbuotojais ir kt.

Siekiant plėtoti tarpinstitucinį bendradarbiavimą, Jaunimo garantijų iniciatyvos projekto „Atrask save“ veiklos ir rezultatai buvo pristatyti Švenčionių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto, jaunimo ir teisėtvarkos komiteto ir Švenčionių rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos posėdžiuose. Nuo projekto pradžios iki 2016 m. gruodžio 31 d. buvo registruota 20 sutikimų, 2017 m. - 16 sutikimų. Iš 36 dalyvių, 24 jaunuoliai pasiekė projekto tikslą: 13 įsidarbino, 3 mokosi pagal Teritorinės darbo biržos antrinės intervencijos „Naujo starto“ programą, 2 planuoja dirbti pagal verslo liudijimus, 6 pasirinko savanorystę, kurią atlieka akredituotose įmonėse.

Švenčionių rajone projekto „Atrask save“ metu akredituotos savanorystę organizuojančios įmonės: Rytų Lietuvos krašto jaunimo centras „Arka“, Sirvėtos regioninio parko direkcija, Švenčionių r. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centras, Švenčionių rajono savivaldybės Viešoji biblioteka ir jos Strūnaičio skyrius, auto klubas „4x4 Švenčionys“, Švenčionių socialinių paslaugų centro Vaikų dienos centras „Šaltinėlis“ ir Všį Švenčionių auto sporto klubas, Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ užsieniečių integracijos programa (Pabradėje veikiantis dienos centras „Kultūros įkalnė“).

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto, jaunimo ir teisėtvarkos komiteto savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos nariai sutiko, kad projektas „Atrask save“ yra ne tik puiki priemonė sumažinti nedirbančių, nesimokančių, neaktyvių jaunuolių skaičių rajone, bet ir galimybė jaunimui atrasti save, įsitvirtinti darbo rinkoje, sugrįžti į švietimo sistemą ar pradėti savo verslą.

Ramunė JAKUBĖNIENĖ

Projekto „Atrask save“ vietos koordinatorė

 
Reklaminis skydelis