Mes turime 282 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3024
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21568
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68894
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. gegužės 27 d., šeštadienis Nr.38 (1667)

Mušė savo tėvą

Gegužės 21 dieną apie pirmą valandą nakties viename iš Kaltanėnų miestelyjeesančių namų tarp šeimos narių kilo konfliktas. 28 metų neblaivus vyras (nustatytas 2,58 promilių girtumas) pakėlė ranką prieš savo tėvą. Sūnus kumščiu trenkė 53 metų tėvui į veidą, stumdė jį. Vyras uždarytas į areštinę.

 

Sumušė parke

Gegužės 17 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie sumuštą jauną vaikiną. Policijai pateiktoje informacijoje nurodyta, kad du vyrai Pabradėje esančiame miestelio parke sumušė 26 metų jaunuolį. Nukentėjusiajam nustatytas veido kairės pusės apatinio žandikaulio lūžis. Įvykis tiriamas.

 

Nukentėjo nuo ilgapirščių

Švenčionių r. PK gegužės 15 d. registruotas pranešimas dėl dingusio turto dalies. Švenčionių rajono gyventojas pranešė policijai, kad sodyboje nebuvo nuo pat šių metų pradžios iki gegužės mėnesio vidurio. Atvykęs į namus, suprato, jog smarkiai nukentėjo nuo vagių. Pro sandėliuko langą įsilaužę neprašyti svečiai su savimi išsinešė benzininę žoliapjovę, du benzininius pjūklus „Vagner SDH PN5200-12“ ir „Stihl“, keturias automobilio padangas su lietais diskais, du elektrinius gręžtuvus, dvi žoliapjoves (trimerius), du kampinius šlifuoklius, du elektrinius siaurapjūklius, tiesinį pjūklą, elektrinį perforatorių, aukšto slėgio plovimo įrenginį „VagnerSDH APW-VSA-130P“, du elektrinius kabelius, du akumuliatorinius suktukus- gręžtuvus. Iš viso sodybos šeimininkas patyrė apie 1550 eurų nuostolį.

 

Pavogė vartelius

66 metų Prienų kaimo (Magūnų sen., Švenčionių r.) gyventoja taip pat skundėsi nukentėjusi nuo vagių. Šalia jos privataus namo esančiame ūkiniame pastate buvo sudėta penkiasdešimt vienetų nerūdijančio plieno metalinių vartelių (iš viso apie 45 kv. m). Pastatas nėra saugomas ir vagys į vidų pateko pro jau senokai iškultus langus. Iš viso padaryta žala siekia 1000 eurų.

 

Bandė ištuštinti kuro baką

Švenčionių r. PK gegužės 15 d. apie pirmą valandą nakties gavo pranešimą, kad viename iš privačių namų kieme, Bažnyčios gatvėje Švenčionėliuose, pastebėti trys įtartini asmenys. 23 metų vaikinas, pranešęs policijai apie įvykį, tikino pastebėjęs, kaip trys vyrai, iš pažiūros keturiasdešimtmečiai, vogė kurą iš gretimame kieme stovinčio jo tėvo automobilio. Liudininkas tvirtino matęs, kaip vyriškiai išėjo iš kaimyninio kiemo ir vienas iš jų su savimi nešėsi du po 5 litrų talpos plastikinius butelius. Apžiūrėjus automobilį, kuro vagystė nenustatyta.

 

Sulaikė su „naminuke“

Prie Švenčionėlių bažnyčios policija sulaikė du piliečius: vienam iš jų, 34 metų vyrui, nustatytas 2,51 prom. girtumas. Kitas sulaikytasis, 36 metų Švenčionėlių gyventojas, su savimi turėjo dvi permatomas plastikines talpas po 5 litrus, pripildytas bespalvio skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Jam nustatytas 2,24 prom. girtumas.

 

Neteisėtai pervedė pinigus

Švenčionių r. PK pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, dėl galimai neteisėto pasinaudojimo kito asmens prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenimis. Moteris pastebėjo, kad iš jos AB „Swedbank“ sąskaitos, galimai pasinaudojus elektroninės bankininkystės kodais ir slaptažodžiais, į kito asmens sąskaitą buvo pervesta 110 eurų.

Policija primena, kad asmuo neteisėtai atlikęs vieną ar daugiau finansinių operacijų arba neteisėtai panaudojęs vieną ar daugiau svetimų elektroninių mokėjimo priemonių ar jų naudotojo tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų (LR BK 215 str. 1 d.).

 

Traukinyje sulaikė su narkotinėmis medžiagomis

Gegužės 16 d. į Švenčionių r. PK pareigūnus kreipėsi traukinio kontrolierė. Ji pranešė, jog maršrutu Vilnius-Turmantas vykstančiame traukinyje pastebėjo įtartinai besielgiantį keleivį. Pirmame traukinio vagone įsikūręs vyras kelionės metu įėjo į tualetą ir išbuvo ten apie 20 minučių. Švenčionėlių traukinių stotyje į traukinį įlipę policijos patruliai keleivio apžiūros metu pas minėtą vyrą rado folijos lankstinuką su šviesios spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotine medžiaga. Sulaikytas šešiasdešimtmetis yra Vilniaus gyventojas.

 

Dingę paaugliai surasti

Gegužės 19 d. Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie dingusią merginą. 36 metų Pabradės miesto gyventoja kreipėsi į policiją prašydama padėti surasti dukrą. Pasak motinos, gegužės 12 d. apie septintą valandą ryto penkiolikmetė jos dukra išėjo iš namų į mokyklą ir jau kelios dienos kaip negrįžta. Tai jau ne pirmas kartas, kada paauglė panašiai elgiasi. Buvo paskelbta paieška ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mergina slapstėsi ir į telefono skambučius neatsakinėjo. Švenčionių r. policijos komisariato Pabradės teritorijos policininkai gegužės 23 d. ryte (antradienį) nustatė paauglės buvimo vietą ir surado ją Ateities gatvėje Vilniuje. Mergina perduota motinai.

Gegužės 22 d. buvo gautas dar vienas pranešimas apie dingusį nepilnametį. Tos pačios 22-osios dienos rytą šešiolikos metų vaikinukas ryte, apie septintą valandą, išėjo į mokyklą ir iš jos negrįžo. Sunerimusi švenčioniškių šeima kreipėsi į policiją. Jie įtarė, jog vaikas galėjo pajudėti link Utenos. Paauglys telefonu nei su šeimos nariais, nei su pareigūnais nebendravo. Visgi policininkams pavyko surasti iš namų išėjusį vaikiną. Pareigūnai jį aptiko Utenoje, sėdintį autobusų stoties keleivių salėje. Vaikas pristatytas namo.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-05-15 iki 2017-05-21 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 101 informacinis pranešimas, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 7 asmenys, iš jų 4 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 10 asmenų: 6 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteisti/nubausti 2 asmenys, suimti taip pat 2 asmenys.

Iš viso per savaitę surašyti 76 ANK protokolai. Iš jų 31 KET protokolas (1 neblaivus vairuotojas, 3 neblaivūs dviratininkai,7 be saugos diržų, 1 be vairuotojo pažymėjimo, 3 pėsčiųjų pažeidimai, 3 dviratininkų pažeidimai ir 13 kitų pažeidimų. Fiksuota 11 kitų pažeidimų: iš jų 6 girti viešoje vietoje, 1 chuliganizmo atvejis, 3 vagystės atvejai (iki 16 metų), melagingi pranešimai - 1.

Švenčionių r.PK inf.