Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4040
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14227
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90257
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šeimos dienai – teatralizuotas mažųjų švenčioniškių koncertas

2017 m. gegužės 17 d., trečiadienis Nr.35 (1664)

Gegužės mėnuo skirtas šeimai. Pirmąjį gegužės sekmadienį sveikinamos mamos, o mėnesiui pasibaigus, pirmąjį birželio sekmadienį sveikinami tėvai. Pačiame viduryje, gegužės 15 d., nuo 1994 metų ir Lietuvoje minima Tarptautinė šeimos diena, kuri švenčiama Jungtinių Tautų organizacijos iniciatyva.

Gegužė visada gausi įvairiausių šeimai skirtų renginių. Šįkart gegužės 12-osios popietę sausakimša žiūrovų prigužėjo Švenčionių kultūros centro salė. Tarptautinės šeimos dienos išvakarėse įspūdingą teatralizuotą koncertinę programą čia surengė Švenčionių vaikų darželis „Gandriukas“.

Pasaka iš pirmo žvilgsnio atrodytų labai paprasta, pamokanti: apie mergaitę Gretą, kuri viešėdama pas senelę išmėtė žaisliukus, tačiau nesusitvarkė, nors buvo senelei pasižadėjusi. Įkyri pikta musė mažąją neklaužadą pavertė nykštuke, kuri į didelę mergaitę galėsianti atvirsti tik tada, kai atliksianti keturis gerus darbus. Gretai pasišovęs padėti smuikininkas žiogelis kartu keliavo pas darbštuolius pievų, laukų ir pamiškių gyventojus. Jiedu padėjo skruzdėlytėms namus statyti, bitutėms medų rinkti, jonvabaliams žibintus degioti ir kitokius darbelius dirbti, kol nykštuke paversta Greta pagaliau vėl atvirto mergaite.

Tačiau ši keliais sakiniais papasakota pasakėlė Švenčionių kultūros centro scenoje tapo grandioziniu valandos trukmės spalvingu muzikiniu spektakliu, kuriame dalyvavo visos darželio grupės, auklėtojos. Ypač stulbino nuostabūs personažų kostiumai, kuriais buvo pasipuošę visi vaikučiai ir auklėtojos. Ne šiaip sau šventės pabaigoje už pagalbą siuvant kostiumus dėkojo tėveliams šventės organizatoriai. Darbo buvo įdėta daug, bet ir rezultatas buvo nuostabus! Didelėje scenoje mažieji artistai nepasimetė: išmoningai ir kūrybingai vedami auklėtojų jie šoko, dainavo, vaidino ir sukūrė puikų reginį, kurį buvo malonu ir stebėti, ir dalyviams jame būti.

Salėje gausiai susirinkę žiūrovai – patys artimiausi mažųjų artistų šeimų nariai – ovacijomis pasitiko būrį lopšelinukų, kurie vaidino vabaliukus. Dryžuotos kojytės, dryžuotos rankytės, ant galvyčių styrančios „antenos“ – tikri vabaliukai, nuoširdžiai paskui vabalo kostiumu pasipuošusią auklėtoją kartojantys šokio judesius ir dainelės žodžius.

Akių atitraukti nebuvo įmanoma ir nuo varlyčių, boružėlių, skruzdėlyčių, bitučių... O kai pritemdžius šviesas į sceną „įplasnojo“ naktiniai drugeliai, ir jų užburiantį mistišką šokį palydėjo jonvabaliai su žibintais, visa salė tiesiog nuščiuvo užburta romantiškos muzikos ir vaizdo.

Tarptautinei šeimos dienai skirtą teatralizuotą muzikinį Švenčionių vaikų lopšelio darželio „Gandriukas“ pasirodymą vainikavo visų dalyvių bendra daina. Kai sugužėjo ta spalvinga mažylių minia, vos sutilpo visi scenoje.

Ne tik tėveliams, bet ir auklėtojoms rengiantis tokiam didžiuliam pasirodymui teko paplušėti. Buvo daug repeticijų, pasiruošimo, šokių ir dainelių mokymosi, o šventiškai atmosferai sustiprinti išmoningai buvo panaudota ir vaizdo, ir garso, ir šviesų efektai. Viso to rezultatas – šilta, linksma ir grandiozinė šventė šeimai, po kurios gražūs šeimų būreliai – seneliai, tėveliai, vaikučiai – pasklido į saulėtas penktadienio vakaro Švenčionių gatves. Daug kas dar norėjo pratęsti šventę pasimėgaudami ledais ar pica, kiti aptarinėjo planuojamas savaitgalio iškylas ir džiaugėsi gražiu mažųjų artistų pasirodymu.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis