Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3004
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13191
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89221
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Projekto „Mes kartu“ Kalėdos

2012 m. sausio 7 d., šeštadienis Nr.2 (1145)

Antriems metams Švenčionių rajono savivaldybė pratęsė projekto „Mes kartu“, kurį inicijavo mero patarėja Inga Varnienė ir labdaros ir paramos fondo „Algojimas“, besirūpinančio šeimomis, kuriose auga vaikai su negale, atstovė Kristina Laurinavičienė, finansavimą. Projekto partneriai – Švenčionių meno mokykla ir „Gandriuko“ lopšelis darželis.

Du kartus per savaitę „Gandriuko“ patalpose vyksta užsiėmimai, kur su negalę turinčiais vaikais dirba šokio ir muzikos pedagogės. Vaikai iš lavinamosios klasės ir iš švenčioniškių bei švenčionėliškių šeimų labai noriai dalyvauja užsiėmimuose, kur meninės raiškos pagalba ugdomi jų gebėjimai. Šiokį tokį nerimą dėl projekto sėkmės greitai išsklaidė nuostabūs mokytojai, atrakinę negalę turinčių vaikučių širdeles, ir užsiėmimų metu vyraujanti kūrybinga bei jauki atmosfera. Jų metu vaikai žaidžia, šoka, dainuoja, piešia, fantazuoja, mintimis keliauja. Ir labai noriai lanko užsiėmimus. Projekto rezultatai itin džiugina ir jo iniciatores, ir vaikučių tėvelius bei su jais dirbančius pedagogus. Visi pastebi ryškius užsiėmimus lankančių neįgalių vaikučių raidos pokyčių, jie ėmė daugiau bendrauti ir tarpusavyje, ir su aplinkiniais, padrąsėjo. Juk meno terapija – visame pasaulyje pripažintas įvairių ligų gydymo būdas. Tad buvo nutarta prieš Kalėdas surengti šventę sau ir visuomenei, dar kartą priminti visiems, kad yra šeimų, kuriose auga negalę turintys vaikai, padrąsinti tuos, kuriuos dar užsisklendę ir vienumoje bando susidoroti su savo problemomis. Juolab, kad ir patys vaikai labai norėjo surengti koncertą ir pasirodyti žiūrovams.

Šventė buvo graži ir šilta, vyravo draugiškumas, tarpusavio supratimas ir didelis džiaugsmas šokant, dainuojant, žaidžiant ir bendraujant su Kalėdų Seneliu.

Mero patarėja I.Varnienė džiaugėsi visais renginyje apsilankiusiais geros valios žmonėmis, o ypač dėkojo projekto „Mes kartu“ kalėdinio renginio rėmėjai iš Švenčionių kilusiai, o dabar Klaipėdoje gyvenančiai Andželikai Triboskaitei-Šakinienei, kuri yra teisininkė ir Darbo partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkė.

Kadangi projektas bus tęsiamas ir šiais metais, tad numatoma ir daugiau tokių šventinių renginių.

Irena POŽĖLIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis