Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2802
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12989
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89019
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pagerbė gelbėjusius pasaulį nuo fašizmo

2017 m. gegužės 13 d., šeštadienis Nr.34 (1663)

Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos rusų kalba dėstomųjų 1-12 klasių moksleiviai gegužės 9-ąją Pabradėje broliškose karių kapinėse gėlėmis ir minėjimu pagerbė žuvusių karių atminimą. Susirinkusieji šiltai ir jausmingai pažymėjo Pergalės prieš fašizmą visame pasaulyje dieną. Skambėjo karo laikų dainos, moksleiviai parengė montažą, sudainavo dainą apie karą, atliko žymųjį šokį „Gervės“ ir paleido į dangų baltus balionus – taikos simbolį. Pabaigoje visi dalyviai sudainavo „Katiušą“ ir Žeimenos upe plukdė laivelius su užrašais „Pergalė“, „Taika“.

Žuvusiuosius kovoje prieš fašizmą drauge su pabradiškiais pagerbė Rusijos ambasados atstovas Nikita Dmitrijev ir Baltarusijos ambasados atstovas Dmitrij Tolkač. Jie padėjo vainikus ir pasakė trumpas kalbas.

Minėjime dalyvavo ir daugelio moksleivių tėvai – solidus žmonių būrys. Tiesa, tarp jų karo veteranų nebuvo – dėl garbaus amžiaus jiems per sunku, bet dalyvavo jų giminaičiai. Moksleiviai aplankė veteranus namuose ir pasveikino su Pergalės diena.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis