Mes turime 391 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4295
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20496
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96526
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Valdžios planas: provincijos ligoninėse turi likti tik slauga ir skubi pagalba

2017 m. gegužės 10 d., trečiadienis Nr.33 (1662)

Nepaisant to,  į iš anksto pasmerktus gigantiškus ligoninių pastatus toliau kišami milijonai – vyksta renovacija...

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga su rajoninių ligoninių vadovais aptarė Sveikatos apsaugos ministerijos viziją dėl  regioninės gydymo įstaigų struktūros. Pasak ministro, provincijos ligoninėse esantys skyriai ir toliau po truputį bus uždaromi, kol liks tik slaugos ir skubios pagalbos paslaugos.

Ligoninės vis labiau turėtų pereiti prie slaugos paslaugų, kurių poreikis, senėjant visuomenei, kaip tik augs. Valdžia konstatuoja, kad Lietuvos provincijoje gyventojų mažėja, todėl paslaugų čia reikės vis mažiau. Tačiau žmonės sensta, o tai reiškia, kad serga dažniau. Reikia ir gydyti, ne tik slaugyti, reikia, kad žmonės gautų pagalbą vietoje, mano provincijos gydymo įstaigų vadovai.

Provincijos medikai teigia, kad antro lygio konsultacijų poreikis yra, bet daugelyje rajonų paslaugas teikti nėra kam. Antro lygio specialistų prisikviesti neįmanoma. Jie tiesiog neatvažiuoja arba jiems reikia mokėti labai daug pinigų. Iš kitos pusės -  ir gydytojai turi žinoti, kas jų laukia. Žmogus rajone apsigyvens, įsigis būstą, o po tam tikro laiko neliks darbo – ligoninė užsidarys. Medikų visuomenei valdžia siunčia labai blogus signalus, prognozuodama ligoninių uždarymą.

Nelikus tam tikrų skyrių rajonų ligoninėse, pacientus teks  transportuoti į didesnę gydymo įstaigą, bet  jų transportavimas, medikų teigimu, jau dabar yra problema. Ar nemirs žmonės taip ir nepasiekę gydymo įstaigų? Aplankyti ligonį daug kam taip pat bus rimta problema.

Tuo tarpu Sveikatos apsaugos ministerija atvirai ir negailestingai tvirtina, kad ligoninių skyriai neišvengiamai bus uždaromi.

Ar tai ir yra  žadėtasis regionų gaivinimas?

Mūsų inf., parengta reminatis SAM inf.

 
Reklaminis skydelis