Mes turime 595 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11324
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29745
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:111494
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. gegužės 6 d., šeštadienis Nr.32 (1661)

Bandė pasmaugti motiną

68 metų moteris, gyvenanti Švenčionėliuose, kreipėsi į policiją dėl smurtaujančio sūnaus. Moteris skundėsi, kad 44 metų jos sūnus grasino nužudyti. Ji pasakojo, kaip balandžio 24 d. ankstų rytą, gyvenamojo buto vonios kambaryje, sūnus iš nugaros prisėlino prie motinos, griebė rankomis už kaklo ir pradėjo smaugti. Laimei, moteriai pavyko išsivaduoti. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Neblaivi motina sulaikyta

Švenčionėliuose šeimos bute viešinti jauna pora su vaiku nesutarė su 47 metų namų šeimininke. Moters dukra kartu su 26 metų draugu ir jų mažamečiu vaiku pas mamą atvyko iš Vilniaus. Pasak jaunos moters, motina buvo girta ir pradėjo konfliktuoti su jos draugu. Taip pat ji pridūrė, jog moteris, būdama virtuvėje, pastūmė ten kartu esantį mažametį poros sūnų, kuris atsitrenkė į krosnį ir pravirko. Neblaivi moteris buvo sulaikyta ir pristatyta į policiją. Į įvykio vietą iškviesti medikai apžiūrėjo vaiką ir paliko jį namuose su tėvais.

 

Agresyvus sutuoktinis sulaikytas

Tarpusavyje nesutarė ir dar viena vilniečių pora, viešėjusi šeimos namuose Švenčionyse. Balandžio 29 dieną kelios minutės po vidurnakčio viename iš Partizanų gatvėje esančių namų kilo buitinis konfliktas. Apie įvykį pranešusi 89 metų moteris, šaukėsi policijos pagalbos. Jos namuose 55 metų vyras pakėlė ranką prieš metais jaunesnę savo žmoną. Smurtaujantis neblaivus vyriškis (nustatytas 2,26 prom. girtumas) mušė savo žmoną, kuri taip pat buvo neblaivi (nustatytas 1,27 prom. girtumas). Taip pat dar du kartus koja spyrė jai į sėdmenis ir trenkė delnu į veidą, taip sukeldamas nemenką fizinį skausmą. Agresyvus vyras sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Apvogė ūkinį pastatą

Dėl vagystės į policiją kreipėsi 56 metų vyras, gyvenantis Trabučių kaime (Pabradės sen.). Jis pastebėjo, kad kažkas įsibrovė į jo ūkinį pastatą ir pavogė nemažai jam priklausančių vertingų daiktų: du dviračius - TREEK ir MONGOOSE, medžio apdirbimo stakles, karutį, akumuliatorinį atsuktuvą „Bosh“, elektrinį grąžtą „Boch“, kirvuką „Fiskars“, raktų rinkinį bei kastuvą.

 

Įsibrovė į namus ir apvogė

Nuo ilgapirščių nukentėjo ir 82 metų Švenčionėlių gyventoja. Ji tikino, kad balandžio 30 dieną, jai esant namuose, tarp 11 ir 13 valandos, kažkas išmušė jos namų svetainės lango stiklą, įsibrovė į vidų ir iš spintoje gulėjusios piniginės pagrobė 100 eurų. Patirta materialinė žala siekia 150 eurų.

 

Po kritimo nuo dviračio - koma

Balandžio 25 d. apie 7 val. ryto, Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie 37 metų vyrą, pristatytą į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių. Vyras, patyręs galvos traumą, atvežtas praradęs sąmonę ir buvo paguldytas į reanimacijos skyrių. Vėliau, po medikų apžiūros, ligonis nugabentas į Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Lazdynų ligoninę. Jam diagnozuota gili koma. Nukentėjusiojo motina pareigūnams, atvykusiems į įvykio vietą, aiškino, jog sūnus, išvakarėse važiavo dviračiu, nukrito nuo jo ir susižalojo. Kitos dienos rytą išėjo iš namų ir parkrito tiesiog kieme. Ten motina jį ir surado.

 

Rasta mirusi

Balandžio 27 d. Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie surastą lavoną. Viename iš Adutiškio gatvėje, Švenčionyse, esančių namų bute rastas 62 metų moters lavonas. GMP brigados medikai smurto žymių ant mirusiosios kūno neaptiko. Buvo konstatuota moters mirtis, ištikusi ją nuo galimai ilgalaikio ir besaikio alkoholio vartojimo. Mirties priežasčiai nustatyti moters kūnas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Neblaivus vyriškis automobiliu partrenkė savo žmoną

Balandžio 29 dieną lengvąjį automobilį „Kia“ vairavęs neblaivus (jam nustatytas 2.57 prom. girtumas) 38 metų vyras partrenkė savo 37 metų žmoną. Moteris taip pat buvo neblaivi (jai nustatytas 1.54 prom. girtumas). Dėl kūno sumušimo nukentėjusioji paguldyta į Švenčionių rajono ligoninę. Automobilio vairuotojas, įtariamas padaręs nusikalstamą veiką, laikinai sulaikytas ir patalpintas Švenčionių r. PK areštinėje.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-04-24 iki 2017-04-30 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 103 informaciniai pranešimai, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 9 asmenys, iš jų 5 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 14 asmenų, 12 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, nuteistas/nubaustas 1 asmuo ir suimtas taip pat 1 asmuo.

Švenčionių r.PK inf.