Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3957
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22501
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69827
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Džiugi Velykų šventė

2017 m. balandžio 29 d., šeštadienis Nr.31 (1660)

Atėjo ilgai lauktas pavasaris. Nubudo gamta, pražydo snieguolės, narcizai. Krikščioniškasis pasaulis džiaugsmingai atšventė Velykas. Pirmąją Velykų savaitę Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos 2b klasės mokiniai drauge su mokytojais, tėvais ir draugijos „Betzata“ vadovais surengė Velykų šventę, į kurią pakvietė ir savo draugus iš 2a klasės.

Šventė, trykštanti džiaugsmingomis velykinėmis dainomis, muzika, nesibaigiančiais šokiais, rateliais ir žaidimais, spinduliavo šilumą ir šviesą. Moksleiviai skaitė eiles apie Velykas, pavasarį, minė mįsles ir džiaugėsi prizais. Į scenarijų buvo išradingai įpintos Velykų tradicijos. 2 b klasės mokinių šokis „Viščiukai“ ir 2 b klasės mokinio Nikitos tėvų - Ainos ir Jurijaus Andraičiuk – atliekamos velykinės dainos tapo tikra šventės puošmena. Susižavėję žiūrovai jiems atsidėkojo karštais plojimais. 2 a klasės mokiniai pasveikino draugus lenkiška dainele ir eilėmis. Šventės vedėjais buvo 2 b klasės mokytoja Snežana Novikova ir nuostabioji Nikitos mama Aina Andraičiuk. Šventę vainikavo ratelis su balionais, po kurio visi svečiai buvo pakviesti prie saldaus vaišių stalo, kurį skanėstais nuklojo 2 b klasės vaikų tėveliai.

Noriu labai padėkoti Ainai ir Jurijui Andraičiukams už pagalbą rengiant šventę ir dovanas, taip pat Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos mokytojoms Snežanai Novikovai, Nadeždai Lipinskajai, Irenai Urbanovičienei ir Zitai Sklubovskajai. Gerbiamos mokytojos, ačiū jums už tai, kad visas šventes – nuo vietinės iki respublikinės – visada rengiate su meile ir didžiule atsakomybe.

Olga GRUDZINSKA