Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3453
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13640
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89670
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Protesto akcija „Ar ilgiau yra geriau?“

2017 m. balandžio 26 d., trečiadienis Nr.30 (1659)

Vyriausybės programos įgyvendinimo plane pirmuoju darbu švietime numatytas mokymosi dienų skaičiaus per mokslo metus padidinimas. Tačiau spręsti tikrai aktualių švietimo problemų  –kokybės skirtumų tarp miesto ir kaimo mažinimo, mokinių lankomumo, mokymosi motyvacijos didinimo, neformalaus ugdymo prieinamumo, perkrautų programų, mokinių skaičiaus klasėse mažinimo - Švietimo ir mokslo ministerija nė neplanuoja. Tokiai valdžios pozicijai nepritaria daugelis mokytojų, tėvų ir mokinių, todėl Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS), Vilniaus švietimo profesinė sąjunga ir asociacija „Nacionalinis aktyvių mamų sambūris“ balandžio 10 d., pirmadienį, organizavo pilietinę akciją prieš mokslo metų ilginimą „Ar ilgiau yra geriau?“.

Į šį renginį važiavo ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Švenčionių rajono susivienijimo mokytojai bei jų mokiniai, iš viso 101 dalyvis. Mitingas prasidėjo prie Švietimo ir mokslo ministerijos, kur susirinko daug mokinių ir mokytojų iš visos Lietuvos išreikšti savo nepasitenkinimo. Prieš tūkstantinę minią su palyda išėjo ministrė Jurgita Petrauskienė, kuri susirinkusius simboliškai pavaišino keliais krepšeliais vaisių. Ji mokiniams ir pedagogams teigė, kad Lietuvos švietimas vertas dvejetuko, todėl reikia pailginti mokymosi laiką, nes tik tai sudarys galimybes nuosekliau, ramiau išdėstyti ugdymo turinį. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas, padėkojęs ministrei už dovanas, pastebėjo, jog labiau nei dovanų reikėtų kalbėjimosi „ne gatvėje“. Kartu su oficialiu nepritarimo mokslo metų ilginimui raštu jis įteikė ministrei popierinį paukštį - "laisvės simbolį" ir paprašė neuždaryti vaikų "į termosą", netrumpinti jų vasaros, nes ugdymo kokybei svarbiausi dalykai yra lankomumas, motyvacija, socialinis, ekonominis ir kultūrinis kontekstas, aprūpinimas ir mokytojų kvalifikacija.

A.Navickas visus pakvietė Katedros aikšte ir Gedimino prospektu žygiuoti į Vinco Kudirkos aikštę, kur bus tęsiamas renginys. Tad tūkstantinė minia patraukė prie LR Vyriausybės pasiklausyti koncerto, kurio metu buvo dainuojamos dainos apie Lietuvos didžią praeitį bei laisvę. Pasibaigus mitingui-koncertui, į Vyriausybės priimamąjį taip pat buvo nuneštas oficialus raštas ir popierinis paukštis. Protestuotojų atstovus priėmė Premjero Sauliaus Skvernelio patarėja švietimo klausimais Unė Kaunaitė, pažadėjusi artimiausiu metu surengti susitikimą su Ministru Pirmininku.

Pasibaigus mitingui LŠDPS Švenčionių rajono susivienijimo mokytojai ir mokiniai kartu su kitais pilietinės akcijos dalyviais Akropolio kino teatre žiūrėjo filmą „Emilija išLaisvės alėjos“, palikusį mokytojų ir mokinių širdyse neišdildomą įspūdį apie kovą už laisvę sovietinės priespaudos prislėgtoje Lietuvoje.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Švenčionių r. susivienijimo informacija

 
Reklaminis skydelis