Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2017
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27147
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74473
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sveikatingumo ugdymas mokykloje

2012 m. sausio 7 d., šeštadienis Nr.2 (1145)

Praėjusių metų lapkričio - gruodžio mėnesiais Švenčionių profesinio rengimo centre buvo vykdomi du sveikatinimo projektai: MB „Viltis“ projektas „Gyvenkime sveikai“ ir sporto klubo „Cirkliškis“ projektas „Sportas visiems“. Projektus finansavo Švenčionių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, parėmė MB „Viltis“. Projektinę veiklą organizavo mokytojai: Josifas Jarošas, Jolita Masevičienė, Ilona Dicevičienė.

Projekto „Gyvenkime sveikai“ tikslas - supažindinti dalyvius su aktyviais laisvalaikio praleidimo būdais, sveikos mitybos pagrindais, skleisti sveikatos priežiūros, stiprinimo žinias.

Propaguojant aktyvius laisvalaikio praleidimo būdus, buvo organizuotos dvi išvykos į Druskininkų vandens parką ir ekskursija po Druskininkų miestą. Visi projekto dalyviai turėjo galimybę išmėginti skirtingus, teikiančius malonumą laisvalaikio praleidimo būdus, daugumai tai buvo naujovė, ypač pirčių erdvės teikiamos pramogos.

Taip pat organizuotas nuotraukų konkursas „Įdomiausios projekto akimirkos“. Dešimt gražiausių ir įdomiausių nuotraukų bus eksponuojamos mokyklos stenduose.

Projekto „Sportas visiems“ tikslas per patirtį populiarinti žmonių aktyvaus poilsio, sveikatingumo, fizinio išsivystymo ir užimtumo formas.

Norėdami pasiekti šį tikslą projekto organizatoriai numatė ir įvykdė nemažai veiklų. Kad būtų išsiaiškintas mokinių ir kaimo bendruomenės narių požiūris ir sveikos gyvensenos įgūdžiai, buvo išplatinta ir išanalizuota anketa „Sveika gyvensena – ilgaamžiškumo pagrindas“. Apklausos metu išaiškėjo, kad 86 proc. apklaustųjų teigia, jog sveikos gyvensenos projektai naudingi, juose smagu dalyvauti, sužinoma daug naujo; 40 proc. palankiai žiūri į mokykloje propaguojamą sveiką gyvenseną ir 32 proc. mano, kad tai pravers gyvenime.

Lapkričio mėnesį buvo organizuotas Galiūno konkursas, kuriame dalyvavo 15 mokyklos, Cirkliškio bendruomenės, partnerių atstovų. Projekto organizatoriai jiems buvo paruošę 7 rungtis: rąsto (80 kg) kėlimas, akmenų (po 60 kg) pernešimas, lagaminų (po 100 kg) nešimas, maišų (po 90 kg) su smėliu užkėlimas ant pakylos, sunkvežimio (4,5 tonos) tempimas, padangos (350 kg) vertimas ir kt. Kiti konkurso „stebėtojai“ gamino, ragavo ir vaišino dalyvius sveikuoliškais patiekalais. Visus sudomino Galiūno konkursas. Šis renginys mūsų krašte naujas, dar nematytas. Žiūrovams buvo smagu stebėti stiprių vyrų pasirodymus. Pirmą vietą Galiūno konkurse laimėjo Švenčionių profesinio rengimo centro AKR3 grupės mokinys Aurimas Jurgelevičius, antrasis buvo nuolatinis sveikatinimo projektų dalyvis, M3 grupės mokinys Valerij Pliavgo, trečiąją vietą užėmė AKR3 grupės mokinys Valdas Strakšys.

Jolita MASEVIČIENĖ
Ilona DICEVIČIENĖ
Mokytojos