Mes turime 340 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1503
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17704
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93734
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Muzikos ir dailės šventė

2017 m. balandžio 15 d., šeštadienis Nr.28 (1657)

„Muzika - trys skiemenys, šešios raidės ir dar daugybė kitų dalykų, kurių neįmanoma aprašyti žodžiais ar parodyti veiksmais. Juk jos reikia klausytis...“

Kiekvieną pavasarį Pabradės meno mokykloje vyksta džiugi šventė. Šių metų balandžio 1 dieną įvyko VI muzikos ir meno mokyklų fortepijoninių ansamblių festivalis „Dviese bus smagiau“. Festivalyje dalyvavo 44 ansambliai, iš viso 84 mokiniai iš Vilniaus B.Dvariono DMM, Jašiūnų, Švenčionėlių, Nemenčinės, Molėtų, Pabradės meno mokyklų. Dalyvius ruošė 16 mokytojų.

Jaunieji muzikantai nuo pirmos natos „užbūrė“ klausytojus artistiškumu ir atlikimo profesionalumu. Skambėjo nuotaikingos, lyriškos, melodingos, klasikinės, džiazinės – žodžiu, kiekvieno klausytojo širdį paliečiančios pjesės.

„Vienatvė yra pianisto gyvenimo dalis. Mes dirbame, keliaujame ir koncertuojame vieni“, – sako pianistė M.Rubackytė. Bet vaikams būtinas bendravimas, todėl ir gimė idėja suteikti mokiniams džiaugsmingų akimirkų, muzikuojant ir bendraujant ansamblyje.

Festivalis jau turi savo istoriją. „Dviese bus smagiau“ startavo 2012 metais. Tuo metu jame gausiai dalyvavo mūsų rajono mokyklų moksleiviai. Šventė pavyko, todėl kitais metais ir vėliau norinčių dalyvauti festivalyje vis daugėjo, ypač tada, kai imta kviesti svečius – dalyvius iš Nemenčinės ir Molėtų, kiek vėliau iš Jašiūnų muzikos mokyklų. Galima sakyti, kad festivalis „Dviese bus smagiau“ tapo regioniniu. Jame kiekvieną pavasarį dalyvauja didelis 6-16 metų muzikos ir meno mokyklų moksleivių būrys.

Kiekvienais metais dailės skyriaus mokiniai savo darbais puošia salę ir sukuria jaukumo atmosferą. Jiems nepailstamai vadovauja dailės skyriaus vyresnioji mokytoja Ina Avreicevič. Šį kartą jaunieji dailininkai paruošė parodą „Giesmingas pavasaris“, o darbai visus nustebino atlikimo technika, vadinama „simetriniai karpiniai“. Taigi vaikai skambino dviese prie fortepijono, o iš paveikslėlių unisonu „giedojo“ paukščiai... Šie darbai buvo panaudoti maketuojant padėkas mokiniams, mokytojams bei rėmėjams.

Ansambliai keitė vienas kitą, o publika negailėjo aplodismentų. Po festivalio dalyvių laukė siurprizas – vaišės. Nuoširdžiai dėkojame rėmėjams: UAB SELMINA (direktorius Viačeslav Voroniuk) ir IĮ DIANA (savininkė Diana Verikovskienė).

Dėkojame garbingiems svečiams Švenčionių rajono savivaldybės administracijos direktoriui Andriui Šarėjui ir Pabradės seniūnui Edvard Voršinski už atvykimą, festivalio palaikymą ir milžinišką šakotį. Dalyviai, jų tėveliai ir pedagogai džiaugėsi gera festivalio atmosfera bei organizacija. Iš tiesų, šis fortepijoninių ansamblių festivalis „Dviese bus smagiau“ įrodė, koks svarbus, mėgstamas ir populiarus yra ansamblinis muzikavimas. Belieka festivaliui palinkėti ir toliau gyvuoti ir džiaugtis nuostabia muzika!Mokytojams - daug energijos, optimizmo, kūrybiškumo ir puikių mokinių. Todėl labai laukiame pirmokų ir kviečiame gabius berniukus ir mergaites dar šiemet stoti į meno mokyklą ir papildyti būsimų mokinių gretas.

Marija BEPERŠČ

Mokytoja metodininkė

 
Reklaminis skydelis