Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3651
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13838
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89868
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Svarbiausia dovana – rūpestis

2012 m. sausio 4 d., trečiadienis Nr.1 (1144)

Jau kelinti metai metams baigiantis, tarpušvenčiu, Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis slaugos ligoninėje ir senelių globos namuose apsilanko ne tuščiomis, o pasveikina ten gyvenančius žmones su šventėmis ir įteikia dovanėles.

Ši prasminga ir graži tradicija nebuvo pažeista ir šiemet. Gruodžio 28 dieną rajono meras Vytautas Vigelis, Švenčionių PSPC vyr. gydytojas Vytautas Vaitkevičius ir Socialinės globos ir rūpybos skyriaus vedėjas Antanas Lašinskas apsilankė minėtose įstaigose. Pirmiausia užsuko į Švenčionių socialinių paslaugų centrui priklausančius senelių globos namus. Čia, kaip merą informavo Socialinių paslaugų centro direktorė Rima Rakitienė, šiuo metu gyvena 27 gyventojai. Liūdina tas faktas, kad nemaža jų dalis yra gulintys. Žmonės džiaugėsi svečių apsilankymu, dėkojo už tai, kad jų nepamiršta. Juk kartais svarbu ne dovanos brangumas, o parodytas dėmesys.

Apie dėmesio svarbą galima kalbėti ir po apsilankymo Švenčionėlių slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje, kuri įsikūrė pagal Europos Sąjungos reikalavimus sutvarkytose, suremontuotose patalpose. Šviesu, gražu, daugiau erdvės. Šiuo metu Švenčionėlių ir Pabradės slaugos ir palaikomojo gydymo įstaigose guli apie 40 žmonių. Rašau apie 40, nes vieni išvažiuoja, kiti atvažiuoja. Visada būna šiek tiek liūdna apsilankius tokiose įstaigose, pabuvęs čia, dar giliau suvoki gyvenimo pažeidžiamumą, trapumą, o kartais ir absurdiškumą, bet gyvenimas yra gyvenimas, ir rūpestis silpnesniais, sergančiais yra svarbus kiekvienai valstybei, kiekvienai tautai. Tą pačią dieną Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, Švenčionių PSPC vyr. gydytojas Vytautas Vaitkevičius ir Socialinės globos ir rūpybos skyriaus vedėjas Antanas Lašinskas aplankė su dovanomis ir Pabradės slaugos ligoninėje gulinčius žmones.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis