Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2026
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27156
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74482
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šiemet ugnis pasiglemžė jau trečiojo vaiko gyvybę

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis Nr.25 (1654)

Šį savaitgalį pražūtingas gaisras nusinešė mažamečio gyvybę. Sekmadienį ryte Marijampolės apskrityje, Kalvarijos savivaldybėje, Pagraužių kaime, užsidegė medinis gyvenamasis namas. Atvykę ugniagesiai iš jo išnešė aštuonerių metų vaiko kūną. Kiti du vaikai, kilus gaisrui, iš namo išbėgo patys. Pirminiais duomenimis, šis gaisras kilo dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimo.

Šiurpi tragedija įvyko, kai mama buvo gimdymo namuose ir į pasaulį jau buvo atėjusi nauja gyvybė. Tėvas darbo reikalais buvo išvykęs į Vokietiją. Tą rytą motinos 15-metis brolis nusprendė virtuvėje plastikinių dailylenčių atliekomis pakurti krosnį ir išvirti ėdalo šunims. Pakūręs ją nuėjo į kambarį žaisti kompiuteriu. Tuo metu 8-erių ir 9-erių metų broliai pasišildė arbatos ir nuėjo į kambarį žiūrėti televizoriaus. Netrukus devynmetis pastebėjo iš po virtuvės durų besiveržiančius dūmus ir svylantį linoleumą. Atidarius virtuvės duris, karštis plūstelėjo jam į veidą. Pribėgęs prie kambario lango, jis atidarė jį ir šoko į lauką. Berniukas kvietė taip pasielgti ir savo jaunesnįjį broliuką, bet šis išsigandęs pabijojo šokti per langą. Devynmetis berniukas, nubėgęs prie kito kambario lango, apie gaisrą pranešė dėdei. Šis, pradaręs degančios virtuvės duris, išsigando ir išbėgo į lauką. Po to jie kartu dar ragino aštuonmetį gelbėtis nuo ugnies, girdėjo jo verksmą, bet ugnis prarijo vaiko gyvybę... Beje, apie kilusį gaisrą pranešė netoliese gyvenantis kaimynas.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiais metais Lietuvoje jau kilo 2 854 gaisrai. Jų metu žuvo 42 žmonės, iš jų 3 vaikai.

PAG departamento inf.