Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2490
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12677
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88707
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sugrįžę paukščiai skelbia pavasarį...

2017 m. balandžio 5 d., trečiadienis Nr.25 (1654)

Jau ir balandis. Nė nepajutome, kaip kažkur dingo pirmasis šių metų ketvirtis. Pirmieji trys 2017 metų mėnesiai tarsi ištirpo su negausiu šios žiemos sniegu. Kadangi sinoptikų žadėtos šaltos ir sniegingos žiemos taip ir nesulaukėme (ne visi jos ir laukė!), tai ir pavasaris atėjo anksti. Kovo pabaigoje jau skambėjo paukščių giesmės. Laukuose išdidžiai vaikštinėjo sugrįžusių gervių poros. Vieną kartą visai atsitiktinai teko matyti nuostabų jų meilės šokį, net kelias fotografijas spėjau padaryti. Tai iš tiesų nuostabi akimirka.

Ne ką mažesnį įspūdį paliko sekmadienį matytas gandrų šou. Gal visa dešimtis gandų išdidžiai suko ratus, čia nusileisdami žemiau, čia vėl kildami į aukštį.

O kiek ankstyvą rytą paukščių garsų miške! Stovėjau ant Žeimenos upės skardžio ir jaučiau palaimą, klausydamas paukščių choro ir Žeimenos upės šnektos. Beje, ir po to, užsukęs į Grybų viensėdį, buvusio dvaro parke girdėjau dar vieną paukščių koncertą. Viskas aplink bunda, džiugesiu skardena. Pavasario susitikimų akimirkos gamtoje nepakartojamos. Keletą jų matysite ir šiose fotografijose.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis