Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:268
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16469
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92499
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

T.Šimkovičius išrinktas Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos pirmininku

2012 m. sausio 4 d., trečiadienis Nr.1 (1144)

Jau įpratome, kad Švenčionių r. neįgaliųjų draugija sunkiai įsivaizduojama be pirmininkės Valentinos Galeckienės, kuri šiose pareigose išbuvo 12 metų. Tai iš tiesų ilgas laiko tarpas. Ir visgi prieš Naujuosius vykusios neeilinės konferencijos metu gerb. Valentina nutarė užleisti vietą jaunesniems.

Tiesa, prieš rinkiminę procedūrą gerb. Valentina Galeckienė perskaitė Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos veiklos ataskaitą už dvejus paskutinius veiklos metus. Padaryta ne tiek ir mažai: meno dirbinių parodos, kursai, sporto žaidynės, koncertai, poilsinės išvykos prie jūros ir kiti įvairūs projektai. Visa ši veikla suteikia žmonėms su negalia galimybę mažinti socialinę atskirtį, būti pilnaverčiais visuomenės nariais. Labai svarbu, kai žmogus gali realizuoti savo sugebėjimus, juos tobulinti.

Padėkos žodžius buvusiai pirmininkei ir palinkėjimus naujai išrinktam išsakė konferencijoje dalyvavę svečiai, vicemerė Raja Krupenina ir mero patarėjas Tadas Komaiška. Patvirtinus pirmininkės ataskaitą, prasidėjo įdomiausia neeilinės konferencijos dalis – naujo pirmininko rinkimai. Iš kelių siūlomų kandidatų sutiko būti renkamas tik Tadeušas Šimkovičius, bet ir jis siūlė prieš priimant sprendimą, pagalvoti, nes judėdamas su vežimėliu, jis turės tam tikrų problemų, o ir Pabradė – ne rajono centras. Bet šitie Tadeušo argumentai neturėjo įtakos konferencijoje dalyvavusių narių apsisprendimui, ir jis buvo išrinktas naujuoju Švenčionių r. neįgaliųjų draugijos pirmininku. Diskusijų metu daug nuoširdžių žodžių Tadeušo adresu išsakė Giedra Kaminskienė ir kiti palaikę jo kandidatūrą. Tai buvo ne tik pagyros žodžiai, bet ir pažadai padėti. Neatsisakė padėti ir buvusi pirmininkė Valentina Galeckienė, turinti didžiulę darbo šiame poste patirtį. Žinoma, Tadeušui Šimkovičiui reikės šiek tiek laiko perprantant naujų pareigų specifiką, bet tie, kas pažįsta šį valingą žmogų, žino, kad savo valia ir užsispyrimu jis įveikia ne tik nuotolius įvairaus rango varžybose, bet ir gyvenimo iššūkius.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis