Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3035
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19236
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95266
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Įvykiai

2017 m. kovo 29 d., trečiadienis Nr.23 (1652)

Su įkalčiais įkliuvo penki cigarečių kontrabandininkai

Praėjusį trečiadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai ties Švenčionių rajono Tebešpolio kaimu aptiko kelių žmonių pėdsakus, vedančius link valstybės sienos su Baltarusija. Vietovę tikrinę pareigūnai netrukus užfiksavo penkis asmenis su nešuliais, einančius į Lietuvos gilumą.

Visus juos pasieniečiai sulaikė miško masyvo brūzgyne už maždaug kilometro nuo sienos. Netikėtai užklupta penkiukė dar bandė dairytis į šonus ir, manoma, ketino sprukti, tačiau atsisakė šio sumanymo, kai išvydo su pasieniečiais atskubėjusią puspenktų metų belgų aviganę Etą.
Nešikus pareigūnai surakino antrankiais. Paaiškėjo, kad visi jie yra Vilniaus rajono gyventojai. Pažeidėjams – nuo 24-erių iki 29-erių metų.
Čia pat aptiktuose vienuolikoje ryšulių, apvyniotų polietileno plėvele, buvo 22 gamyklinės dėžės cigarečių „NZ Gold“. Visi 11 tūkst. pakelių rūkalų pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.
Po apklausos Vilniaus rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę. Jų gabenti rūkalai saugomi Ignalinos rinktinėje, kurios pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.


Švenčionių užkardos pasieniečiai sulaikė 3 tūkst. pakelių cigarečių

Pasitelkę belgų aviganę Markadą, Švenčionių užkardos pasieniečiai sulaikė 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.
Ketvirtadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono  Lalučių kaimu pastebėjo nuo valstybės sienos einančius du asmenis su nešuliais. Nuo čia iki sienos su Baltarusija yra apie 3 kilometrus. Nešikai irgi pamatė tolumoje artėjančius pasieniečius, todėl pasinaudodami tamsa spruko.
Kinologas su tarnybiniu šunimi Markada pradėjo  sekti bėglius. Šuo aptiko jų pamestą krovinį, apvyniotą polietileno plėvele. Iš viso sulaikyti 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be banderolių.
Markada pėdsakais ir toliau vedė pasieniečius apie du kilometrus. Ties Plentovkos kaimu bėglių pėdsakai dingo. Tolimesnė paieška rezultatų nedavė. Pasieniečiai patikrino ir sienos prieigas, tačiau sienos pažeidimo nenustatė. Apie įvykį informuoti Baltarusijos Smurgainių būrio pareigūnai.
Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena.
Cigaretės saugomos VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardoje.

VSAT Ignalinos rinktinės inf.

 

Degė pirtis
Šeštadienį apie pusę dešimtos vakaro Švenčionių rajone, Bačkininkų kaime, atvira liepsna degė pirtis ir su ja sublokuotas priestatas. Sudegė stogas ir priestatas. Nuo ugnies apsaugotas gyvenamasis namas ir ūkinis pastatas.


PAGT inf.

 

 

Neteisėtai ardė automobilius

Kovo 15 d. Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Švenčionių rajono agentūros pareigūnai gavo informaciją, kad Meškerinės k., Švenčionių r. dviejose skirtingose vietose galimai neteisėtai ardomos eksploatuoti netinkamos transporto priemonės (ENTP). Nuvykus į šias vietas, nustatyta, kad V.A ir V.S, neturėdami tam leidimo, ardė ENTP. Už nusižengimus šiems piliečiams bus surašyti protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 235 str. 4 d. Už ENTP ardymą neturint taršos leidimo jiems gresia  nuo 300 Eur iki 560 Eur dydžio baudos. Nusižengimų padarinių  pašalinimui bus surašyti privalomi nurodymai perduoti ENTP ardymo metu susidariusiais atliekas šių atliekų tvarkytojams.


VRAAD inf.

 

 

Sūnaus sumuštas tėvas – reanimacijoje
Kovo 24 d. apie 2 val. Švenčionyse, Adutiškio g., namuose, neblaivus (1,10 prom.) nepilnametis (g. 1999 m.) sumušė tėvą (g. 1970 m.), kuris dėl veido sumušimo paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 
Reklaminis skydelis