Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5969
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19829
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92186
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tautinių šokių būrelio istorija – skaidrėse, knygoje ir įdomiuose pasakojimuose

2017 m. kovo 25 d., šeštadienis Nr.22 (1651)

Kovo 17-ąją Švenčionių profesinio rengimo centro tautinių šokių būrelis paminėjo 30-metį

Švenčionių profesinio rengimo centre surengtoje tautinių šokių būrelio jubiliejaus šventėje jo vadovė Ana Marmienė labai šiltai ir nuoširdžiai papasakojo jo istoriją. Prisiminė, kiek džiaugtasi gražiais laimėjimais, kiek išlieta ašarų dėl nesėkmių. Savo išsamų pasakojimą ir prisiminimus mokytoja Ana Marmienė iliustravo nuotraukomis ekrane.

Be to, visa tai yra užrašyta ir kraštotyros knygoje „Gyvoji istorija“, kurią parengė mūsų mokyklos mokytojų ir mokinių kūrybinė grupė, vykdydama tarptautinį projektą. Tad visiems šokėjams buvo įteikti lankstinukai su ištrauka iš šokių būrelio istorijos.

Keturios šokėjų poros pašoko linksmą, nuotaikingą šokį „Agotėlė“. Šokėjai sulaukė gausių aplodismentų, o jų vadovė Ana Marmienė, atsidėkodama už šį šokį, įteikė visiems aštuoniems šokėjams suvenyrus – šokio aksesuarus.

Labai nuoširdžiai ir išradingai jubiliatus sveikino centro direktorė Milda Gustienė-Vilniškė ir 1982-1985 metų tuometinio Joniškėlio žemės ūkio technikumo tautinių šokių kolektyvo šokėjas Gintaras Vilniškis. Sveikinimo žodį tarė bei įteikė dovanų Laimutė Stūglienė, Lida Gaižutienė, Janina Raslanienė, Bronius Lazaraitis, Ona Jankeliūnienė ir Daiva Jasiulionienė. Laima Strakšienė į sceną žengė kartu su šokėjais, nešinais pavasarinių tulpių puokštėmis. Gražiausi žodžiai ir gėlės buvo skirti būrelio vadovei Anai Marmienei ir centro direktorei Mildai Gustienei-Vilniškei bei visiems Švenčionių profesinio rengimo centro mokytojams. Saksofonu grojo Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokytojas Stasys Montrimas, o renginio vedėja skaitė poetų Algio Jakšto, Justino Marcinkevičiaus ir Saulės Sadeckaitės posmus.

Renginio metu skaitykloje veikė tautinių kostiumų, šokėjų batų, kepurių, įvairiausių aksesuarų, reikalingų atskiriems šokiams, bei nuotraukų albumų iš visų dainų švenčių, konkursų, renginių paroda. Renginio vedėja, pasinaudodama įvairiais šokių aksesuarais, „egzaminavo“ šokėjus, tikrino jų atmintį, būrelio narys Juozas Mikštas papasakojo linksmų istorijų. Šokėjai, mokytojai ir svečiai sustojo ir bendrai nuotraukai.

Buvo ir iškilmingos vaišės, kurias paruošė ir stalus serviravo maisto ruošimo technologijų mokytojos Danutė Aučynienė, Danutė Kazlauskienė ir Ana Marmienė kartu su virėjo bei padavėjo-barmeno specialybių mokiniais. Renginio svečius aptarnavo padavėjo – barmeno specialybės atstovai Saulius Kavaliūnas ir Nadežda Selezniova.

Šokėjai, pagerbdami mokytojas Aną Marmienę ir Daivą Jasiulionienę bei šokių būrelio seniūnę Laimą Strakšienę, net 30 kartų pakėlė jas į viršų.

Danutė KAVALIUKAITĖ

 
Reklaminis skydelis