Mes turime 404 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4012
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14199
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90229
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kompensacijos dėl sumažintų lėšų neranda pareiškėjų

2017 m. kovo 25 d., šeštadienis Nr.22 (1651)

Iki gegužės 1 d. pratęsiamas terminas, kada pareiškėjai, pageidaujantys  gauti sumažintas nacionalines išmokas (papildomas nacionalines tiesiogines išmokas už 2012 m. ir pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos išmokas už 2013 m.), gali kreiptis į Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA), patikslindami bankų sąskaitų numerius.

NMA jau pervedė kompensuojamas sumas į 2012 m. ir 2013 m. paraiškose nurodytas bankų sąskaitas. Tačiau iki šiol 243 pareiškėjų kompensuojamos sumos nepasiekė, nes nebuvo patikslinti bankų sąskaitų numeriai, todėl pervestos sumos grįžo – arba pareiškėjų įpėdiniai nepateikė reikiamų dokumentų.

Pareiškėjui, kuriam buvo pritaikytas nacionalinių išmokų mažinimas, mirus, jo paveldėtojai turi pateikti NMA prašymą ir paveldėjimo teisės liudijimą.

Sumažintos nacionalinės išmokos kompensuojamos visiems pareiškėjams, ne tik tiems, kurie kreipėsi dėl to į teismą.

Raginame paramos gavėjus, iki šiol negavusius kompensuojamos sumos,  NMA interneto svetainėje adresu www.nma.lt („NMA informacinis portalas“ nuorodoje „Pareiškėjams ir paramos gavėjams“) pasitikrinti ir, esant poreikiui, atnaujinti savo nurodytą banko sąskaitos numerį. Jokių kitų papildomų veiksmų atlikti nereikia.

ŽŪM inf.

 
Reklaminis skydelis