Mes turime 276 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4490
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23034
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70360
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. kovo 10 d., penktadienis, Nr.18 (1647)

Smurtavo prieš patėvį

Kovo 1 d. Rusališkės kaime (Švenčionių r.) privačiame name tarp 34 metų patėvio ir dvidešimtmečio sūnaus kilo konfliktas. Vaikinas kumščiu trenkė patėviui į veidą taip sukeldamas fizinį skausmą.

 

Moterį terorizavo vyras

Vasario 28 d. Švenčionėliuose pietų metu į policiją kreipėsi moteris, išgąsdinta šešiasdešimtmečio vyro grasinimų. Girtas vyras grasino nužudyti žmoną, papjauti ją peiliu, padegti ir sudeginti namą. Jis rėkavo, terorizavo, trankė durimis, kumščiais daužė sieną, užgauliojo bei neigiamai veikė psichologiškai. Taip pat žadėjo nakties metu sukelti gaisrą, idant gaisrinė nespėtų atvažiuoti. Visą incidentą tarp sutuoktinių stebėjo mažametis vaikas.

 

Brolis smurtavo prieš seserį

Vasario 28 d. vakare, apie aštuntą valandą, Pabradėje konfliktas kilo tarp 21 metų jaunuolio ir keletą metų jaunesnės sesers. Jaunas vyras, būdamas girtas (2.55 prom.), viename iš privačių namų kiemų už plaukų pagriebęs merginą tampė ją po kiemą, taip sukeldamas fizinį skausmą. Nukentėjusioji po medikų apžiūros pasiliko namuose. Smurtautojas sulaikytas.

 

Apvogtas automobilis

Pavoverės kaimo gyventojas vėlų kovo 4 dienos vakarą apsižiūrėjo, kad yra apvogtas jo automobilis BMW 530 D. Transporto priemonės savininkas pasigedo priekinių ir galinių žibintų, automobilio raktų komplekto, atsarginio rato, akumuliatoriaus, kairės ir dešinės pusės veidrodėlių. Išdaužtas kairės pusės priekinių durelių stiklas. Iš viso padaryta žala sudaro 1000 eurų.

 

Suniokojo svetimą turtą

Kovo 4 dieną būrelis žmonių: du sutuoktiniai, jų sūnus bei sūnaus draugas, apie septintą valandą vakaro vaikštinėjo Švenčionių gatvėmis. Sumaištį sukėlė neblaivus jaunuolis, pradėjęs įžūliai elgtis. Jis necenzūriniais žodžiais koneveikė draugo tėvus, draugą, grasino susidorojimu, galiausiai šoko ant jo automobilio VW GOLF stogo ir pradėjo šokinėti. Tokių įžūlių veiksmų pasekmė - sulankstytas automobilio stogas bei variklio dangtis. Iš viso padaryta žala siekia 500 eurų.

 

Sulaikyti neblaivūs vairuotojai

Kovo 5 d., sekmadienį, apie vidudienį, Švenčionėliuose prie parduotuvės „Norfa“ esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje automobilį „VW PASSAT“ vairavo neblaivus 55 metų vyras. Jam nustatytas 1,78 promilės girtumas.

Tą pačią dieną sulaikytas ir kitas 31 metų neblaivus vairuotojas, važiavęs automobiliu VW GOLF. Jam nustatytas vidutinis 1.75 promilės girtumo laipsnis.

 

Prašo padėti surasti brolį

22 metų jaunuolis kreipėsi į policiją prašydamas padėti surasti dvejais metais už jį jaunesnį brolį. Jaunas vyras aiškino, kad jau nuo vasario 27 dienos jam niekaip nepavyksta susisiekti su artimiausiu šeimos nariu ir net nežino, kur gali jo ieškoti. Telefonu paskutinį kartą su broliu bendravo vasario 26 dieną, o šiuo metu telefonas yra išjungtas.

Paaiškėjo, kad ieškomas asmuo yra Vytautas Misiūnas, 1997 metų gimimo, gyvenantis Mokyklos g. 20, Švenčionėliuose (Švenčionių r.). Policija kreipiasi į gyventojus prašydama bendradarbiauti ieškant dingusio asmens. Žinančius ką nors apie V.Misiūno buvimo vietą, prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-02-27 iki 2017-03-07 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 107 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyta 14 asmenų, 9 iš jų buvo neblaivūs, 4 patalpinti laikino sulaikymo patalpoje.

Areštinėje per savaitę pabuvojo 9 asmenys, visi sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką.

Iš viso pagal LR ANK surašyta 70 protokolų. Už KET pažeidimus surašyta 13 protokolų: neblaivių vairuotojų buvo 2, neblaivių dviratininkų - 2, be saugos diržų – 5, be vairuotojo pažymėjimo – 1 , pėsčiųjų pažeidimai – 1, dviratininkų pažeidimai – 2.

Nubausti 9 asmenys, kurie viešoje vietoje pasirodė neblaivūs, fiksuoti 5 chuliganizmo atvejai ir 5 vagystės, gauti 5 melagingi pranešimai, 1 pareigūnas patyrė garbės ir orumo pažeminimą.

Švenčionių r. PK inf.