Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5636
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19496
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91853
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Šventė prie kovotojo kapo

2017 m. vasario 18 d., šeštadienis, Nr.13 (1642)

Jau devyniasdešimt devintą kartą švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Šiais metais Vasario 16-ąją nusprendėme paminėti šiek tiek kitaip.

Mūsų kraštuose buvo ne vienas karys savanoris, kuris kovojo dėl mūsų laisvės ir nepriklausomybės. Prisiminsime ir mūsų kraštietį, atsargos pulkininką leitenantą, Antaną Pošiūną (1896-1985), kuris gimė Modžiūnų kaime, Cirkliškio seniūnijoje,   Švenčionių r. Tokių kovotojų už savo valstybę kaip Antanas Pošiūnas buvo ir daugiau. Labai gausi ir turtinga šio kario biografija: teko jam kautis ir su bolševikais, ir su bermontininkais, žinoma, ir su kitais. 1941 metais buvo ištremtas į Sibirą. Į Lietuvą sugrįžo tik 1960 metais. Šis karys palaidotas Pabradės kapinaitėse. Nusprendėme su būriu bendraminčių, kad tai ta diena, Vasario 16-oji, kai privalome aplankyti savo krašto kovotojo kapą, padėti gėlių bei pasimelsti už jo sielą.

Prie šio iškilaus kovotojo atminimo vietos – kapo – stovėjo savanorių pajėgų garbės sargyba, kuri tokiu būdu pagerbė šviesų atminimą. Taip pat dalyvavo ir žodį tarė Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos Savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės vadas plk. ltn. Renatas Spėčius.

Šios akcijos organizatorių – TS-LKD Švenčionių skyriaus – vardu labai dėkoju šiems žmonėms.

Kitais metais minėsime šimtąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines. Kviečiu visus susiburti ir paminėti šią ypatingą progą drauge, lankant mūsų kovotojų kapus, meldžiantis už jų sielas. Nepamirškime jų – supažindinkime su istorijos vingiais mūsų vaikus ir anūkus, nes, kaip rašė Jonas Basanavičius: ,,Tauta, nežinanti praeities, neturi ateities“.

Saulius ŠILINIS

 
Reklaminis skydelis