Mes turime 154 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2202
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5595
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52921
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Žirgas fotografijoje

2017 m. vasario 8 d., trečiadienis, Nr.11 (1640)

Šeštadienį, vasario 4-ąją, Dusetose vyko tradicinės Sartų žirgų lenktynės. Bet ne tik sportinis azartas sukvietė gausų žiūrovų būrį į Dusetas, čia suvažiavo ir nemažas būrys fotografų, nes Dusetų galerijoje buvo atidaryta tradicine tapusi fotografijų paroda „Žirgas fotografijoje“.

Parodai-konkursui 93 fotografai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Čekijos, Turkijos ir Lenkijos atsiuntė 585 fotografijas. Vertinimo komisija, vadovaujama Vilniaus dailės akademijos dėstytojo, dailininko, fotomenininko Andriaus Surgailio, parodai atrinko 63 autorių 106 fotografijas, kurios ne tik eksponuojamos Dusetų dailės galerijoje, bet ir atspausdintos parodos kataloge, kuris jau savo apimtimi ir kokybe panašesnis į fotografijų albumą, o ne į parodos „Žirgas fotografijoje“ katalogą. Tarp parodoje eksponuojamų fotografijų yra ir švenčionėliškių Benediktos ir Algio Jakštų fotografijos.

Mūsų inf.