Mes turime 334 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:376
mod_vvisit_counterŠią savaitę:32752
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:114501
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2017 m. sausio 25 d., trečiadienis, Nr.7 (1636)

Rado mirusį

Trečiadienio vakaras Pabradėje buvo paženklintas netektimi. Čia rastas negyvas vyras. Policijos pareigūnų žiniomis, išorinių smurto žymių nepastebėta. 48 m. vyro lavoną, gulintį lovoje, viename iš Keisūnų gatvėje esančio namo bute, rado Pabradės miesto gyventoja, kuri ir pranešė policijai. Mirties laiką ir priežastis nustatys teismo medicinos ekspertai.

 

„Apšvarino“ kiemą

Nusikaltėlių auka tapo Sarių seniūnijos gyventojas. Nuo vagišių nukentėjęs vyras policininkams pasakojo, kad sausio 16 d. apie 19.00 val. grįžęs namo pastebėjo, jog iš privataus namo kiemo dingo septyni rulonai metalinio tinklo tvoros ir keturi vienetai laštakų. Iš viso sodybos savininkui padaryta turtinė žala siekia 350 eurų.

 

Smurtavo sutuoktiniai

Sekmadienį paryčiui, apie penktą valandą, Švenčionių policija vyko į Pabradę tramdyti įsisiautėjusio 41-erių metų vyro. Jis smurtavo prieš savo 45-erių metų amžiaus sugyventinę. Įtūžęs vyras kumščiais mušė moteriai per veidą, spardė kojomis, taip sukeldamas fizinį skausmą.

Panašus atvejis pirmadienį užfiksuotas ir Švenčionių policijos suvestinėje. Jauna 22 metų moteris skundėsi patyrusi smurtą nuo 36 metų savo sutuoktinio. Čyčelių kaime gyvenanti pora susikivirčijo tarpusavyje ir vyras pakėlė ranką prieš žmoną. Nukentėjusioji teigė, kad vyras jai sudavė mažiausiai dešimt kartų. Kaip suaugusieji sprendžia savo problemas, stebėjo jų nepilnametis vaikas.

Tarpusavyje konfliktavo ir Švenčionėlių miesto gyventojai. Sausio 22 d. apie aštuntą valandą vakaro policija gavo pranešimą, kad viename iš Žilvičių gatvės namų smurtauja įkaušęs 43 metų vyras. Mažiausiai penkis kartus jis dešinės rankos kumščiu trenkė per veidą vieneriais metais už save jaunesnei savo žmonai ir kelis kartus dar spyrė su koja jai į nugarą. Vėliau, kaip aiškino nukentėjusioji, smurtautojas pasiėmė savo darbo rūbus ir pabėgo iš namų.

Sunkiai tvardėsi ir vienas Medišonių kaimo gyventojas. Nukentėjusi nuo vyro, 55 metų moteris šeštadienio vakarą pranešė policijai, kad jos 58 metų sutuoktinis savo namuose kelis kartus trenkė jai ranka per veidą po to užsipuolė ir savo sūnų. Aršus vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Sumušė gatvėje

Penktadienio vakarą policija gavo pranešimą apie gatvėje nukentėjusį pilietį. 65 metų Švenčionių gyventojas skundėsi, kad trys jam nepažįstami jaunuoliai Partizanų gatvėje, netoli ligoninės, jį mušė ir spardė kojomis per įvairias kūno vietas.

 

Savaitės statistika

Nuo 2017-01-16 iki 2017-01-22 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 102 informaciniai pranešimai, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai, į policijos komisariatą pristatyti 5 asmenys, visi buvo neblaivūs.

Areštinėje per savaitę pabuvojo 9 asmenys: 5 asmenys sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, 1 asmuo suimtas ir jam paskirta kardomoji priemonė - kalinimas, 3 piliečiai nuteisti laisvės atėmimu.

Patruliai už KET pažeidimus surašė 51 protokolą: įkliuvo 1 neblaivus vairuotojas, 3 vairuotojai fiksuoti be saugos diržų, sulaikyti 4 pėstieji pažeidę kelių eismo taisykles.

Fiksuoti 6 asmenys pasirodę neblaivūs viešoje vietoje, 1 chuliganizmo atvejis, 1 melagingas pranešimas. Pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai dėl smurto, 1 dėl kūno sužalojimo, 1 vagystės atvejis ir 1 dėl chuliganizmo.

Švenčionių r.PK inf.