Mes turime 403 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4631
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14818
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90848
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skaitytojų laiškai. Užgavo rusų bendruomenę

2017 m. sausio 18 d.,trečiadienis, Nr.5 (1634)

Kalėdinis laikotarpis trunka iki Trijų Karalių. Ir katalikams, ir stačiatikiams – vienodai, tik šventės baigiasi skirtingu laiku. Katalikai Tris Karalius jau šventė, o mes dar tik švęsime. Šįkart su nuoskauda.

Rajono valdžia ar naujieji kultūros „kūrėjai“ metė akibrokštą visai rusų bendruomenei – eglutę nupuošė mūsų šventiniu laikotarpiu, prieš reikšmingą šventę, kuri prilygsta katalikų Trijų Karalių šventei, kurią mes švęsime sausio 19 dieną. Todėl pirmadienio popietę, nesibaigus mūsų kalėdiniam laikotarpiui, buvo skaudu matyti Švenčionėlių centre nupuošiamą eglę. Tarsi mes nebūtume šios bendruomenės dalis su savo kultūra, tradicijomis ir jausmais. Anksčiau to nėra buvę. Ar tokios naujos valdžios naujos tradicijos – išstumti į užribį negausias tautines mažumas?

Neliko rajone ir senos geros tradicijos - eglučių atsisveikinimo šventės, kai visi norintys sunešdavo eglutes prie kultūros centro, pasižiūrėdavo kultūriečių paruoštos programėlės. Ir smagu, ir patogu. Nauja valdžia kuria savo tradicijas, tiksliau, naikina nusistovėjusias, o vietoj jų nieko pasiūlyti nesugeba.

Šiais metais tie, kas puošė gyvas eglutes, atsidūrė aklavietėje – prie konteinerių jų mesti negalima – gresia bauda, o surinkti niekas nesurenka Miestiečiai krosnių nekūrena. Tai kur dėti eglutes?

Natalija, Švenčionėlių miesto gyventoja

 
Reklaminis skydelis