Mes turime 281 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2645
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21189
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68515
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vėl kvepėjo pyragai

2017 m. sausio 7 d., šeštadienis, Nr.2 (1632)

Jau septintąjį kartą Švenčionyse prieš Kalėdas vyko pyragų šventė. Pyragų šventės sumanytoja – profesorė Kazimiera Prunskienė, pati kasmet aktyviai dalyvaudavusi renginyje, kvietusi ir rėmusi kepėjus. Dėl ištikusios ligos profesorė nebegali dalyvauti politiniame ir visuomeniniame gyvenime, tad draugišku susitarimu puikią idėją perėmė ir jau trečius metus puoselėja Lietuvos socialdemokratų partijos Švenčionių skyrius.

Pyragų šventė labai populiari ir tarp kepėjų, ir tarp ragautojų. Kasmet dalyviai vis išradingesni ir į šventę atvyksta su tikrais konditerijos šedevrais, atitinkančiais geriausias tradicijas ir madingiausias tendencijas. Ir šiemet stalai buvo nukloti imbieriniais, šokoladiniais, vaniliniais sausainiais, pastaruoju metu itin populiarėjančiais kalėdiniais meduoliniais ar imbieriniais nameliais, dailiai dekoruotais cukriniu glajumi.

Akį traukė ir originalūs trimačiai želė tortai, desertai, elegantiški glaistyti tortai. Šventėje buvo gausiai pasiūlyta skanauti ir minkštų mielinių pyragų, bandelių, keksiukų, riestainių, kūčiukų. Vertinimo komisijai nelengva buvo išrinkti prizininkus. Be to, savo nuomonę išreikšti galėjo ir visi renginio dalyviai ar užsukę pasižvalgyti žmonės. Šventėje savo gaminius pristatė ir trys įmonės: „Šmiki šmaki“, „Varnelė“ ir „Pajo pica“.

Pyragai, tortai, sausainiai, keksiukai ir kitokie desertai puikavosi ant stalų, tačiau pirmiausia visi dar pasidžiaugė Kalėdų Senelio apsilankymu. Vaikučių į šventę susirinko nemažai, jie šoko, dainavo, deklamavo eilėraštukus. Koncertą parengė ir Švenčionių meno mokyklos, kurios fojė ir vyko šventė, mergaičių ansamblis. O Kalėdų Senelio maišas buvo pilnas dovanų! Jų užteko ir netikėtiems svečiams – Reškutėnų kaime gyvenančiai Sikorskių šeimynai, kurie globoja devynis vaikus.

Komisijai paskelbus  verdiktą, prizinės vietos pasiskirstė taip: už gražiausią ir skaniausią tortą dvi trečiosios vietos atiteko Irinai Mužilo ir Agnei Rimašiūtei, antroji – Dianai Leškevičiūtei, pirmoji – Giedrei Rimšelienei. Už skaniausią ir gražiausią pyragą trečioji vieta skirta kavinei „Varnelė“, antroji – Ramunei Baubinienei, pirmoji – Audrutei Drabavičienei, už skaniausius ir gražiausius sausainius trečioji vieta Lidijai Paulavičienei, antroji Švenčionių profesinio rengimo centrui, pirmoji – Aistei Girdziušienei.

Apdovanoti ir jauniausi kepėjai: Dovydas Čepas, Diana Janavičiūtė ir Marius Danilavičius. Žiūrovų simpatijų prizas atiteko Dianai Leškevičiūtei. Na, o tie, kuriuos labiau džiugina ne saldumynai, o, pavyzdžiui, silkė, pasidžiaugė, kad šventėje buvo ir išskirtinis patiekalas – grybais įdaryti krepšeliai, kuriuos paruošė Onutė Gylienė, jai skirta nominacija už skaniausią adventinį patiekalą. Visi laimėtojai buvo apdovanoti suvenyrais ir prizais.

Parengė Onutė Gylienė