Mes turime 381 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3159
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19360
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95390
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis Nr.94 (1627)

Sužeidė medžiotoją

Sekmadienį Švenčionių r. miške ties Molių kaimu medžiojo medžiotojų klubo „Magūnai“ nariai. Medžioklės metu kulka pataikė į medžiotoją. Vienas iš medžiotojų, R.Ž. (gim. 1952 m.), taikliu šūviu iš legaliai laikomo šautuvo „TOZ 34 ER“ pataikė į stirną, tačiau kulka gyvūną perėjo kiaurai ir pataikė į toliau linijoje stovėjusį medžiotoją J.B. (gim. 1968 m.). Į pilvą sužalotas 48 metų vyras buvo skubiai pristatytas į Santariškių klinikas, kur jam tuojau pat buvo operuotas. Ir sužeistasis, ir į stirną šovęs medžiotojas yra verslininkai, bendrovių vadovai. Pirminiais duomenimis, pareigūnai akivaizdžių medžioklės taisyklių pažeidimų nenustatė. Alkotesteriu buvo patikrintas visų medžioklėje dalyvavusių vyrų blaivumas, jie buvo blaivūs. Tikėtina, kad ši nelaimė bus traktuojama kaip nelaimingas atsitikimas.

 

Pasigedo akumuliatoriaus ir gesintuvo

Gruodžio 8 d. į rajono policijos komisariato pareigūnus kreipėsi Pabradės miesto gyventojas ir pranešė, kad ilgapirščiai „apšvarino“ Vytauto gatvėje privataus namo kieme stovėjusį jo automobilį „Mazda 323“. Savininkas pasigedo akumuliatoriaus ir gesintuvo. Įtariama, kad vagišiai į transporto priemonę pateko atrakinę durų spynelę. Dėl padarytos turtinės žalos aiškinamasi.

 

„Apšvarino“ namus

Nuo vagišių nukentėjo ir 74 metų Sarių kaimo gyventoja. Gruodžio 11 dieną apie pietus atėjusi į savo namus pastebėjo, jog vienas iš namo langų yra pravertas. Įėjusi į vidų suprato, kad būste pabuvota vagių. Iš namų dingo aukso dirbiniai, gryni pinigai, naujas, dar pakuotėje buvęs, planšetinis kompiuteris „Lenovo“. Padaryto nuostolio suma siekia 2930 eurų.

 

Smurtavo sugyventinė

38 metų vyras iš Naujo Strūnaičio kaimo kreipėsi į policiją su pranešimu dėl smurto. Jis aiškino, jog gruodžio 2 dieną, apie vidurnaktį, savo namuose tarp jo ir sugyventinės kilo konfliktas. Moteris, pasak nukentėjusiojo, puolė vyrą, sudraskė jam nugarą, apkandžiojo ir suplėšė drabužius.

 

Apvogė Vokietijos kariuomenę

Gruodžio 7 dieną Švenčionių r. PK gautas pranešimas apie kuro vagystę. Apie pusę penkių ryto Pabradėje, Bažnyčios gatvėje, stovinčius prekinio traukinio vagonus tikrino budėtoja. Traukinys, priklausantis AB „Lietuvos geležinkeliai“, gabeno karinę techniką. Vagonų apžiūrą atliekanti moteris pastebėjo, jog iš automobilio „Mersedes Benz 1829“, stovėjusio ant platformos, kuro bako teka dyzelinas. Karo technika  priklauso Vokietijos kariuomenei. Nuodugniau apžiūrėjus automobilį paaiškėjo, kad yra išlaužtas kuro bako dangtelis ir išsuktas apačioje esantis varžtas. Pavogta apie 300 litrų dyzelinio kuro.

 

Neblaivus smurtautojas sulaikytas

Pirmadienį apie smurtaujantį sugyventinį policijai pranešė Švenčionių miesto gyventoja. Apie dešimtą valandą ryto privačiame name Adutiškio gatvėje ją užpuolė ir sumušė visiškai girtas 34 metų vyras. Sugyventinis pradėjo jėga aiškintis santykius ir kelis sykius dešinės rankos kumščiu trenkė moteriai į galvą, veidą, krūtinę, tampė už plaukų, taip sukeldamas didelį fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-12-05 iki 2016-12-11 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 60 informacinių pranešimų, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Per šį laikotarpį išaiškinti 35 administraciniai teisės pažeidimai: surašyta 20 ATP protokolų; patruliai už KET pažeidimus surašė 15 protokolų: 2 vairuotojai buvo be vairuotojo pažymėjimo, 3 vairuotojai buvo neblaivūs, 1 be saugos diržų, 1 sulaikytas dėl pavojingo chuliganiško vairavimo. Išaiškintas 1 atvejis dėl neteisėto 0,5 l spiritinių gėrimų laikymo bei 2 atvejai dėl disponavimo akcizais apmokestinamų prekių (cigarečių).  4 ATP protokolai surašyti dėl girto asmens pasirodymo viešoje vietoje, 1 dėl smulkaus chuliganizmo.

Areštinėje per savaitę buvo 17 asmenų. 3 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, 9 asmenims paskirtas administracinis areštas, laisvės atėmimu nubausti 2 pažeidėjai.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis