Mes turime 239 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1253
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19797
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67123
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partijos pirmininke išrinkta Živilė Pinskuvienė

2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis Nr.94 (1627)

Darbo partijos pirmininke sekmadienį Kėdainiuose iš dviejų kandidatų išrinkta Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. Kitas kandidatas buvo Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas. Už Ž.Pinskuvienę per slaptą balsavimą buvo 354 suvažiavimo delegatai. Už kitą kandidatą balsavo 304 nariai.

Buvęs Seimo narys Vydas Gedvilas ir per šių metų rinkimus į Seimą išrinktas Valentinas Bukauskas atsiėmė savo kandidatūras. Abu politikai partijos lyderio rinkimuose parėmė Ž.Pinskuvienę.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskich suvažiavime nedalyvavo, jo kreipimąsi perskaitė laikinasis partijos vadovas Vytautas Gapšys. „Noriu jus pasveikinti ir palinkėti, kad šis suvažiavimas taptų tuo atspirties tašku, nuo kurio kelias turi eiti tik pirmyn ir į viršų“, - rašoma V.Uspaskich kreipimesi. V.Uspaskich taip pat paragino atsargiai vertinti kalbas apie galimą Darbo partijos susijungimą su socialdemokratais arba kitomis partijomis. Partijos įkūrėjas jungimąsi su bet kokia kita partija vadino partijos mirtimi ir kaltino norinčius jungtis savanaudišku siekiu. „Tai yra tik kelių savanaudžių žmonių, ieškančių savo užpakaliui šiltos vietos, partijos žlugdymo taktika“, - rašoma partijos įkūrėjo kreipimesi. V.Uspaskich teigė tikintis, kad Darbo partija suras vidinių resursų, kad pakiltų iš dabartinės padėties ir sustiprėtų. Iš tikrųjų Seimo rinkimuose iki 5 proc. barjero, kad patektų į Seimą, Darbo partijai pritrūko visai nedaug – 0,3 proc. Prieš rinkimus buvusi didžiausia šalies partija – vienijusi 23041 narį, daugiamandatėje apygardoje surinko 4,7 proc. rinkėjų balsų ir į Seimą nepraėjo. Vis dėlto Seime du Darbo partijos atstovai yra. Širvintų-Molėtų apygardoje, įveikęs žymų konservatorių partijos atstovą molėtiškį Valentiną Stundį, laimėjo molėtiškis Petras Čimbaras. Telšių apygardoje išrinktas Valentinas Bulkauskas.

Po nesėkmingų Seimo rinkimų iš partijos pirmininko pareigų atsistatydinęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis ir po to laikinai ėjęs partijos vadovo pareigas buvęs Seimo narys Vytautas Gapšys išstojo iš partijos.

Mūsų inf.