Mes turime 397 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2996
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19197
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95227
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kalėdinių turnyrų tradicija Švenčionyse tęsiama

2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis Nr.93 (1140)

Sunku įsivaizduoti mūsų gyvenimą be entuziastų, be tų žmonių, kurie savo iniciatyva sugeba organizuoti sporto varžybas, meno šventes ir t.t. Vienas iš tokių mano gerų pažįstamų yra Švenčionių PUC direktoriaus pavaduotojas, Švenčionių sporto klubo „Liūto narvas“ įkūrėjas, vadovas ir treneris Dainius Burokas, kurio iniciatyva prieš keletą metų Švenčionyse pradėtas rengti dvikovinių sporto šakų kalėdinis turnyras tapo tradiciniu. Ši tradicija nebuvo pažeista ir šiemet. Į kalėdinį šių metų turnyrą, kuris vyko gruodžio 10 dieną, suvažiavo 46 sportininkai iš 8 sporto klubų. Turnyre dalyvavo sporto klubų „Liūto narvas“ (Švenčionys), „Vendeta“ ir „Sinobis“ (Vilnius), „Skorpionas“ (Visaginas), „Thai Tornado“ (Rokiškis), „Igoramas“ (Molėtai) ir „Zarasų sporto centras“ (Zarasai) sportininkai. Turnyras vėl sugrįžo į savo tradicinę vietą – Švenčionių vidurinės mokyklos sporto salę.

Prieš prasidedant varžyboms, šoko Irinos Burokienės vadovaujamas merginų kolektyvas, sportininkus pasveikino Lietuvos Muay Thai sąjungos prezidentas Žydrūnas Jasiūnas, Švenčionių r. mero patarėja Inga Varnienė, Švenčionių PUC direktoriaus pavaduotojas Dainius Burokas. Renginį vedusi Jovita Burokaitė pakvietė ant tatamio pirmuosius sportininkus, ir, suskambus gongui, kilimo teisėjas, Muay Thai sąjungos teisėjų kolegijos pirmininkas Tomas Mačionis davė komandą pradėti kovą. Pirmiausia ant tatamio kovojo patys mažiausi kovotojai. Čia buvo visko: ir kovos azarto, ir nusivylimo ašarų, ir pergalės džiaugsmo. Tam, kad trumpai aprašytum visas 22 kovas prireiktų nemažai vietos laikraščio puslapyje, o ir tai tebus tik atpasakojimas, nes tikrąją kovos dvasią galima buvo pajusti tik sporto salėje stebint pačias kovas, kurios buvo iš tiesų įdomios.

Kalėdinio Muay Thai turnyro „Švenčionys 2011“ nugalėtojais tapo: T.Kisevičius, A.Petrovskis, E.Zagorskis, G.Gomazkov, A.Trofimčiuk, U.Ragauskas, L.Margevičius, D.Kovaličnas, V.Ivanauskas, S.Sajetauskas, G.Činčius, N.Klimas, D.Golubevas, A.Žukovski, R.Merkys, V.Maciulevičius ir G.Narbutas. Lygiosiomis savo dvikovas baigė Š.Cibulskas su O.Jakubovskiu ir L.Margevičius su A.Pagausku. Visi sportininkai: tiek tapę nugalėtojais, tiek pralaimėję, buvo apdovanoti rengėjų diplomais ir rėmėjų dovanomis. Iš Švenčionyse organizuoto kalėdinio Muay Thai turnyro visi išsivežė kuo puikiausius prisiminimus.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis