Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1431
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11618
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87648
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pabradės „Ryto“ gimnazijai pagelbėjo kadenciją baigiantis ministras Š.Birutis

2016 m. gruodžio 10 d., šeštadienis Nr.93 (1626)

Pabradės „Ryto“ gimnazijos pastato modernizavimo darbams užbaigti 2016 m. skirtų 103 tūkst. eurų neužteko. Rajono savivaldybės prašymo skirti papildomų lėšų Švietimo ir mokslo ministerija netenkino. Sprendimą motyvavo tuo, kad Švietimo įstaigų modernizavimo programai 2016 m. skirtos lėšos jau paskirstytos – matyt, rajono valdžia vėl kažką „pramiegojo“.

Vis dėlto paskutinėmis šios Vyriausybės veiklos dienomis Pabradės „Ryto“ gimnazijai pagelbėti suspėjo praėjusią kadenciją mūsų rajonui atstovavęs Seimo narys Kultūros ministras Šarūnas Birutis. Pavaduodamas Švietimo ir mokslo ministrę, Šarūnas Birutis surado galimybę skirti Pabradės „Ryto“ gimnazijos modernizavimui reikiamus 53 tūkst. eurų ir ketvirtadienį pasirašė įsakymą dėl šių lėšų skyrimo. Ši suma skirta langų ir lauko durų keitimui, taip pat senojo pastato cokolinio aukšto salės langų bei įėjimo durų keitimui.

Ne veltui paskutiniame rajono tarybos posėdyje meras R.Klipčius dėkojo Šarūnui Biručiui už pagalbą rajonui per visus šiuos ketverius metus. Visi šiuo laikotarpiu modernizuoti kultūros ir švietimo objektai, taip pat ir titaniškų pastangų pareikalavęs Švenčionių cerkvės remonto įtraukimas į valstybės finansuojamus objektus, buvo padaryta su Šarūno Biručio pagalba, Pabradės kultūros centro remontu rūpinosi kitas Seimo narys – Petras Čimbaras.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis