Mes turime 520 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6645
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13055
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94804
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vakaronė – pabendravimas tarpusavyje ir su kaimynais

2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis Nr.89 (1622)

Pašaminės kaimo klube neseniai vieną rudens popietę sugužėjo gausus būrys pašaminiškių, reškutėniškių ir švenčioniškių. Čia vyko vakaronė, kurioje pasirodė Pašaminės kaimo vokalinis ansamblis, pasipuošęs neseniai pagal laimėtą projektą įsigytais tautiniais drabužiais. Klubo vedėja Dalė Basiūnienė apdovanojo gražiausios sodybos konkurso nugalėtoją Tatjaną Kazadoj, padėkos buvo įteiktos moterų darbščiųjų rankų būrelio „Bitutės“ narėms. Renginį vedė Reškutėnų kaimo bibliotekininkė Dangira Lapėnaitė.

Koncertavo Pašaminės moterų vokalinis ansamblis, joms akordeonu akomponavo Bronius Gumbrys, apie bendruomeninius ryšius, pagarbą vieni kitiems, iniciatyvas, pasidalinimą sumanymais pasisakė mokytoja Giedra Umbražiūnienė.

Puikų pasirodymą surengė ir svečiai: Reškutėnų kaimo bendruomenė ir Valdemaras Prunskus, Švenčionių m. kultūros centro kaimo kapela „Kaimynai“ (vadovas Rimas Ankėnas), pasakorė Renata Lesoraitytė bei Švenčionėlių meno mokyklos kanklininkės (mokytoja Milda Matijošiūtė).

Taip pat buvo ir saldumynų, sumuštinių, kavos, arbatos, tad niekas neskubėjo skirstytis, šnekučiavosi, dainavo, šoko ir džiaugėsi puikiu susitikimu vieni su kitais ir su artimiausiais savo kaimynais – reškutėniškiais bei švenčioniškiais.

Mūsų inf.