Mes turime 256 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:776
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19320
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66646
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. lapkričio 23 d., trečiadienis Nr.87 (1620)

Smurtavo brolis

Nukentėjęs 29 metų vyras skundėsi policijai, kad prieš jį smurtavo brolis. Trečiadienį, apie dešimtą valandą vakaro, viename iš Gedimino gatvėje Švenčionyse esančių namų, tarp brolių kilo konfliktas. Neblaivaus (nustatytas 2,85 prom. girtumas) 24 metų vyras kumščiu trenkė 29 metų broliui per veidą, taip sukeldamas fizinį skausmą. Pastarasis taip pat buvo neblaivus. Jam nustatytas 3,61 promilės girtumas. Nukentėjęs vyras po incidento buvo pristatytas į VšĮ Švenčionių r. ligoninės priėmimo skyrių, kur po apžiūros, nustačius veido sumušimą, išleistas į namus. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Sumušė to paties kaimo gyventojas

Fizinį skausmą taip pat patyrė jaunas 28 metų vyras. Nukentėjęs Bačkininkų kaimo (Svirkų sen.) gyventojas skundėsi policijai, kad lapkričio 14 d. apie pusę dešimtos vakaro Ežero gatvėje Bačkininkuose esančio daugiabučio namo kieme jam į veidą kumščiu trenkė 51 metų to paties kaimo gyventojas. Incidentas, kurio metu žmogui buvo sukeltas fizinis skausmas, vyko viešoje vietoje, matant aplinkiniams bendruomenės nariams.

 

Sutuoktinis grasino nužudyti

Lapkričio 14 dieną Švenčionių r. policijos komisariatas gavo pranešimą apie Miško gatvėje Švenčionyse susivaidijusius sutuoktinius. Pasak 39 metų moters, pranešusios apie įvykį, agresijos apimtas bendraamžis sutuoktinis, grasina peiliu ją nužudyti. Konfliktas vyko nuosavo poros namo garaže.

 

Įsilaužėlį operatyviai sulaikė

Lapkričio 15 d. pastabus Piorkų kaimo (Švenčionių r.) gyventojas paskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 ir pranešė pastebėjęs, jog kažkas laužiasi į gretimą namą. Sekdami karštais pėdsakais, netoliese buvę pareigūnai neužilgo įsibrovėlį sulaikė. Paaiškėjo, kad vagišius į namo vidų pateko išdaužęs langą bei išlaužęs namo verandos langų rėmus. 54 metų namo šeimininkas, grįžęs namo, ne tik rado apniokotą gyvenamąjį būstą, bet pasigedo ir maisto produktų. Iš viso padaryta turtinė žala siekia 200 eurų. Švenčionių r. policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto pagrobimo įsibrovus į patalpas.

 

Įsilaužta į UAB „Selmina“

Švenčionių r. policijos komisariatas lapkričio 19 d. gavo pranešimą apie įsilaužimą į UAB „Selmina“ parduotuvę. Iš Pabradėje esančios parduotuvės dingusios prekės bei nuostolio suma yra tikslinama.

 

Pabradėje apsivertė girtų merginų ekipažas

Pabradėje automobiliu BMW į avariją pateko trys girtos merginos. Jų mašina trenkėsi į tvorą ir apvirto. Visos trys merginos trumpam atsidūrė ligoninėje Vilniuje. Lietuvos kelių policijos tarnybos pranešimu, apie 8 val. 52 min. Švenčionių rajone, Pabradėje, Bajorėlių gatvėje, vairuojamo BMW markės automobilio, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio, nesuvaldė 25 metų mergina. Automobilis nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į namo tvorą ir apvirto ant stogo. Per avariją nukentėjo šiuo automobiliu važiavusios trys merginos, kurios, pirminiais duomenimis, buvo neblaivios. Vairuotojai nustatytas vidutinis 2,02 promilės girtumas. 21-erių bei 20 metų keleivės buvo kiek lengviau apgirtusios (atitinkamai 1,28 ir 0,94 promilės girtumas). Visos trys buvo nuvežtos į ligoninę Vilniuje, kur, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleistos į namus. Įvykis tiriamas.

 

Į avariją pateko amerikiečių karių sunkvežimis

Naktį iš penktadienio į šeštadienį (lapkričio 19 d.) Kabakėlio kaime, netoli Pabradės, apsivertė amerikiečių karių sunkvežimis. Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad pratybose „Iron Sword“ dalyvaujančių JAV karių sunkvežimis nuslydo nuo kelio ir apsivertė. Vairuotojas buvo išgabentas į Santariškių klinikas. Patikrinus jo būklę, rimtesnių sužalojimų nenustatyta. Įvykio metu vairuotojas buvo blaivus, segėjo saugos diržus ir dėvėjo šalmą.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-11-14 iki 2016-11-21 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 76 informaciniai pranešimai, pradėtas 1 ikiteisminis tyrimas, išaiškinti 69 administracinės teisės pažeidimai, iš jų girtų viešoje vietoje 13, 6 chuliganizmo atvejai, 1 vagystė, 1 melagingas pranešimas, 2 atvejai įžeidimas bei pasipriešinimas pareigūnams.

Per savaitę fiksuoti 36 KET pažeidimai: 6 pėstieji kartu su dviratininkais pažeidė kelių eismo taisykles, 5 vairavo be vairuotojo pažymėjimo, įkliuvo 2 neblaivūs dviratininkai, 4 vairuotojai fiksuoti be saugos diržų.

Areštinėje per savaitę buvo 17 asmenų (iš jų 1 nepilnametis). 3 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, laisvės atėmimu nubausti 2 pažeidėjai, 3 piliečiai suimti. Kardomasis kalinimas paskirtas 9 asmenims.

 

Brakonierių išdavė pėdsakai sniege

Lapkričio 14 d. Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos  Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Švenčionių rajono agentūra gavo pranešimą, kad Kaltanėnų girininkijos miške, prie }Žimenio ežero statomos kilpos. Patikrinus pranešimą nustatyta, kad pilietis J.B. statė Europos Sąjungoje uždraustus naudoti spąstus. Paaiškinime teigė, kad norėjo pasigauti kiaunę. Švenčionių rajono agentūros pareigūnai pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimo kodekso 85 str. 4 dalį surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir perdavė Švenčionių rajono apylinkės teismui nutarimui priimti.

 

Už neteisėtai sumedžiotą stirnos patiną – 1000 Eur bauda, konfiskuotas automobilis

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos inspektorius kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais 2015 m. gruodžio 29 d., Švenčionių rajone, Pamerionių kaimo prieigose, aptiko tris metalines kilpas iš pinto metalinio lyno stirnoms gaudyti. Iš jų su viena buvo sugautas ragus numetęs stirnos patinas. Stirnos patinas buvo gabenamas automobiliu iš Pamerionių kaimo prieigų iki S. G. gyvenamojo namo, esančio Pamerionių kaime, Švenčionių rajone, kur abu su N. P. išdorojo stirnos patiną ir dar nesustingusius jo likučius (galvą, kailį, kojas ir vidurius), sudėjo į polietileninį maišą, kurį nunešė už 200 m. esančią Meros upės pakrantę ir išmetė į ten augusius krūmus. Tokiu būdu N. P. neturėdamas teisės medžioti, gabeno neteisėtai sumedžiotą gyvūną, tuo pažeidė Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių 58.1.2 punkto reikalavimus ir tokiais savo neteisėtais veiksmais padarė teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 85 straipsnio 4 dalyje.

2016 m. gegužės 24 d. pažeidėjui N. P. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

2016 m. rugsėjo 2 d. Švenčionių rajono apylinkės teismas administracinio teisės pažeidimo byloje priėmė nutarimą nubausti N. P. 1000 Eur bauda su automobilio konfiskavimu. Minėtas nutarimas buvo apskųstas apeliacine tvarka, tačiau 2016 m. lapkričio 14 d. Vilniaus apygardos teismas nutartimi atmetė N. P. apeliacinį skundą ir paliko galioti 2016 m. rugsėjo 2 d. Švenčionių rajono apylinkės teismo nutarimą.

Atkreiptinas dėmesys į tai, jog pažeidėjas viso proceso metu neigė padaręs administracinį teisės pažeidimą.

Pagal Švenčionių r. PK, Policijos departamento, VRAAD inf.