Mes turime 426 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4097
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20298
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96328
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Per vasarą turbūt „saulėgrąžas lukštenę“, valdininkai sukruto ir užsipuolė statybininkus

2016 m. lapkričio 16 d., trečiadienis Nr.85 (1618)

Kaltų paieškos

Praėjusią savaitę pirmadienį ir antradienį ilsėjęsis, meras Rimantas Klipčius ir šį pirmadienį nesivargino iš Vilniaus į Švenčionis važiuoti – jo darbotvarkėje visą dieną - vizitas Vilniuje. Tuo tarpu rajone tvarkos nėra. Kažin kodėl sugaišę tinkamiausią statybos darbams laiką ir jau žvelgdami žiemai į akis, valdininkai išrausė Švenčionėlių gatves. Panašu, kad „žiemai užklupus netikėtai“, o dar ir metų pabaigai artėjant, valdininkai sukruto ir pradėjo rimbu mojuoti statybininkams – ir gatves remontuojantiems, ir kultūros centrą. „Greičiau!“. O kaip pagreitinti, jeigu darbai nesustyguoti? Šaltinių teigimu, savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šarėjus raštais ėmė atakuoti Švenčionių g. (Švenčionėlių m.) šaligatvius klojančią bendrovę „Nimetus“. Direktorius A.Šarėjus rašo pretenziją statybininkams, kad „darbai iki šiol nepradėti“ (buvo spalio 25 d.). UAB „Nimetus“, remdamasi statybos darbų žurnalu tvirtina, kad darbai tą dieną vyko. Direktorius nežino padėties?

Iš susiklosčiusios situacijos ir nervingo blaškymosi susidaro įspūdis, kad patys suvilkinę darbus, valdininkai ieško kaltų. Suprantama, žmonės juokiasi, socialiniuose tinkluose dalinasi vaizdeliais, kaip minėtoje gatvėje statybininkai tirpina sniegą ir kloja šaligatvio plytas. Nemalonu. Tuo tarpu UAB „Nimetus“ turi pretenzijų savivaldybei. Dėl netinkamo organizavimo jie apskritai negali vykdyti darbų, nes dalyje gatvės dar lapkričio 7 d. nebuvo sumontuoti gatvės bordiūrai. Kol savivaldybė ir statybos įmonė pirštais bado vieni kitus, žmonės toliau klampoja purvą.

 

Nesuderinta, nepatvirtinta, nepasirašyta... Ką veikia rajono valdžia?

Rajono valdininkai lipa ant kulnų ne tik „Nimetus“ bendrovei. Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šarėjus užsimojo „rimbu“ raginti ir UAB „Irdaiva“, remontuojančią Švenčionėlių miesto kultūros centrą. Mat valdžiai kažkodėl „nušvito“, kad statybininkai šiame objekte darbus turi baigti dar šį mėnesį, nors tokio termino niekur nėra. Pasak UAB „Irdaiva“, su kuria savivaldybės administracijos direktorius A.Šarėjus pasirašė rangos sutartį dar rugpjūčio 8 d., darbų terminai užsitęsė todėl, kad teko daug ką perprojektuoti, iš naujo derinti. Tuo tarpu užsakovas – savivaldybė – per visą tą laiką nepasivargino raštu informuoti rangovo dėl statybos techninės priežiūros vadovo skyrimo (spalio 30 d. dar nebuvo). Išeitų, darbai vyko be techninės priežiūros? Ar ne per didelė rizika vėjais paleisti 132 315 Eur valstybės biudžeto lėšų? Tiek buvo skirta šių metų darbams. Statybininkai vardina objekte atliktus darbus ir tvirtina, kad IKI METŲ PABAIGOS, bet ne iki gruodžio 1-os, darbus baigs. Taip, kaip buvo nurodyta viešųjų pirkimų konkurse. Įpareigojimo apie minėtų lėšų įsisavinimą iki gruodžio 1 d. konkurso sąlygose nebuvo. Tiesa, statybininkai įspėja savivaldybę, kad tai įmanoma tik esant geranoriškam šalių bendradarbiavimui, ko jie ir tikisi iš savivaldybės.

Pagal sutartį Nr.J-374, viso objekto darbų atlikimo terminas – 35 mėn. Taigi šiais metais – tik mažytė pradžia. Ar bus skirtas finansavimas ateinantiems metams – kol kas klaustukas. Kad tik nebūtų kaip su Švenčionėlių gatvėmis – „terminas priklausys nuo skirto finansavimo“...

Statybininkų teigimu, Švenčionėlių miesto kultūros centre jau atlikti šie darbai: stogo įrengimas 137 kv. m, tinkuojamo fasado sistemos su visais sluoksniais įrengimas 500 kv. m, skardinių plieno žaliuzių karkaso kampų įrengimas 400 vnt., priešdūminių liukų demontavimas (2 vnt.) ir naujų įrengimas (10 kv. m). Ar viskas taip yra, reikėtų klausti STATYBOS TECHNINĖS PRIEŽIŪROS VADOVO. Gal gi jis jau paskirtas?

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis