Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2548
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12735
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88765
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vėlinių žvakučių šviesoje

2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis Nr.82 (1615)

Lapkričio 1-ąją katalikai švenčia Visų Šventųjų dieną, o lapkričio 2-ąją maldomis, degančiomis žvakelėmis, gėlėmis ir kapų lankymu prisimenami ir pagerbiami visi mirusieji. Maldoms už mirusiuosius bažnyčiose paprastai skiriama ir visa lapkričio pirmoji savaitė.

Mišios už Visus Šventuosius ir mirusiuosius kelias dienas vyko ir Pašaminės koplyčioje. Jas aukojo kunigas Marijanas Apriško. Pašaminiškiai džiaugėsi kiekvienu jauno kunigo apsilankymu, už organizaciją ir palaikymą dėkingi dekanui Medardui Čeponiui. Ankstesniam garbaus amžiaus klebonui Jeronimui Petrikui iškeliavus pas Viešpatį į amžinybę, kurį laiką pamaldų Pašaminėje nebuvo.

Pašaminės kaimo bendruomenė įdėjo daug pastangų, kad čia buvusios mokyklos patalpose būtų koplyčia, kurią įrenginėjo bendru darbu, seniūnijos vadovų, smulkių aukų ir stambesnių rėmėjų pagalba. Gražino, tobulino, kaupė sakralinius atributus ir t. t. Todėl norisi, kad ši dvasingumo vieta būtų ir toliau gyva.

Taigi Visų Šventųjų ir Vėlinių intencija Pašaminės koplyčioje kunigas Marijanas Apriško laikė mišias, buvo meldžiamasi už pažįstamus ir nepažįstamus mirusius šio kaimo žmones, už kiekvieno Mišių aukoje dalyvavusio artimuosius, už a. a. kunigą Jeronimą Petriką.

Pašaminės klubo vedėja Dalė Basiūnienė kartu su kaimo vaikais sukomponavo puokštes, kurias padėjo ir žvakutes uždegė prie kryžiaus, kuris pastatytas buvusios Pašaminės bažnyčios vietoje. Puokštė ir atminimo žvakutės pašaminiškių vardu buvo padėtos ir ant kunigo Jeronimo Petriko kapo.

Ypatinga kompozicija per Vėlinių mišias puošė ir Pašaminės koplyčią – prie dailaus ir chrizantemomis papuošto kryželio inde su vandeniu plūduriavo degančios žvakutės. Dalės pakviesti mirusiųjų atminimui žvakeles uždegė visi tądien Mišiose dalyvavę pašaminiškiai.

Vėlinių žvakutės šviesoje ir pagarbioje rimtyje kiekvienas turėjo apie ką pamąstyti, prisiminti mirusius artimuosius ir už juos pasimelsti.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis