Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4404
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29534
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76860
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. lapkričio 5 d., šeštadienis Nr.82 (1615)

Nukentėjo nuo ilgapirščių

Vertingos medienos pasigedo 48 metų vilnietė. Ji pareigūnams aiškino, kad savaitgalį, atvykusi į jai priklausančią sodybą Antaliedės kaime (Kaltanėnų sen.,), pastebėjo, jog iš kiemo dingo čia buvusi mediena. Nukentėjusioji pasakojo, kad apie 3 kubinius metrus neapdirbtų ąžuolinių lentų buvo sukrauta sodybos kieme. Patirtą nuostolį moteris įvertino 500 eurų.

Nusikaltėlių auka tapo 37 metų Švenčionėlių miesto gyventojas. Spalio 29 dieną jis policijai pranešė, kad iš Trūdų kaime esančios statybvietės dingo jam priklausanti oranžinės spalvos betono maišyklė „MK 165/B ALTRAD“ bei 10 metrų ilgio elektros ilgiklis. Iš viso padaryta turtinė žala siekia 300 eurų.

Spalio 28 dieną gautas UAB „Lipnasta“, įsikūrusios Švenčionėliuose, direktoriaus pareiškimas, kad nakties metu kažkas įsibrovė į jo įmonei priklausančias gamybines patalpas. Akivaizdžiai buvo matoma nupjauta patalpų durų spyna. Kas konkrečiai dingo iš savininkui priklausančio turto ir kokia yra padaryto nuostolio vertė aiškinasi Švenčionių RPK pareigūnai.

 

Rasta mirusi

Spalio 27 d. ryte Švenčionių r. PK registruotas pranešimas apie rastą lavoną. Į įvykio vietą Kločiūnų kaime (Švenčionių r.) atvykę policijos pareigūnai aptiko savo namuose mirusią 56 metų moterį. Greitosios medicinos pagalbos brigada ant lavono kūno jokių išorinių sužalojimų ar smurto žymių neaptiko. Mirties priežasčiai nustatyti lavonas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Senolė pasigedo pinigų

84 metų senolė skundėsi policijai dėl dingusių pinigų. Nuosavame name Br.Laurinavičiaus gatvėje, Švenčionėliuose, gyvenanti moteris pasigedo nemenkos sumos santaupų. Kaip įtaria pati nukentėjusioji, spalio 25 dieną apie ketvirtą valandą vakaro, į jos nerakintus namus įsliūkino aukštas, tamsiai apsirengęs su gobtuvu ant galvos nepažįstamas vyriškis ir pavogė apie 200 eurų (kupiūromis po 50 eurų), dar šiek tiek metalinėmis monetomis ir centais. Iš viso padaryta žala sudaro 210 eurų.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-10-24 iki 2016-10-30 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 66 informaciniai pranešimai, pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai: 4 dėl vagysčių, aptiktas 1 lavonas. Išaiškinti 69 administracinės teisės pažeidimai.

Per savaitę užfiksuoti 39 KET pažeidimai ir yra surašyti protokolai: neblaivių vairuotojų buvo 3, 1 – be vairuotojo pažymėjimo, 4 neblaivūs dviratininkai, 1 vairuotojas fiksuotas be saugos diržų. Konfiskuoti 3 pakeliai kontrabandinių cigarečių.

Areštinėje per savaitę buvo 12 asmenų, 2 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką.

Fiksuota 30 kitų pažeidimų. Iš jų surašyti 5 protokolai dėl girtų asmenų pasirodymo viešoje vietoje, 4 dėl chuliganizmo, 1 melagingas pranešimas.

Švenčionių r.PK inf.