Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3240
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21784
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69110
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

VVG paskelbė paraiškų priėmimą ir vykdo mokymus

2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis Nr.91 (1138)

Paskelbusi 2-ąjį kvietimą teikti vietos projektų paraiškas pagal visus tris atnaujintos strategijos prioritetus, VVG „Švenčionių partnerystė“ lygiagrečiai vykdo ir kitą – potencialių pareiškėjų mokymų – projektą. Informaciniai seminarai vyksta seniūnijose, arčiau pareiškėjų. Šiais metais numatyta 11 tokių renginių. Suderinę laiką ir vietą su seniūnais ir bendruomenėmis, projekto vadovė ir administratoriai – konsultantai vyksta į vietas, kur pristato atnaujintos strategijos pakeitimus, viešina kvietimą teikti paraiškas, susidomėjusiems duoda informacinės medžiagos, skatina pamąstyti ir teikti paraiškas. Taip pat ragina visus galinčius ir norinčius atvykti į to paties projekto profesionalių konsultantų vedamus mokymus, kaip rengti paraiškas.

Projekto vadovė Birutė Borovikienė pabrėžė, kad viską – kvietimą teikti paraiškas ir mokymus – vykdo kartu, nors mokymus jau galėjo surengti anksčiau, iki kvietimo. Pasak B.Borovikienės, kad būtų karšta ir šviežia! Čia pat suteikiama ir naujausia informacija potencialiems pareiškėjams, ir patarimai, ir diskusijose gimsta idėjos. Diskusijų sulaukia išties įdomių. Štai Labanore jau gimė du sumanymai naujam kvietimui. Pirmasis – viešosios erdvės sutvarkymas priešais bažnyčią. Bendruomenė jau tvarko techninę dokumentaciją, bet susitikimo metu išryškėjo konkretesnės vizijos, kas ten turėtų būti – turgelis, vaikų žaidimų aikštelė ir kt. Panaudos sutartimi žemė atiduota bendruomenei 15 metų, žodžiu, situacija pribrendo rengti paraišką.

Bus ir mažųjų projektukų. Bendruomenė norėjo rengti Labanorinę, bet po diskusijų pakeitė nuomonę – priėmė prasmingesnę idėją įrengti Labanoro muziejų bažnyčios varpinėje.

Kaltanėnuose informaciniame seminare aktyviai dalyvavo ugdymo centras, bendruomenė, seniūnas. Čia bendruomenė gavusi panaudos pagrindais patalpas iš parapijos, turi planų jas pasigerinti. Kaip ir daugelyje vietovių, bus mažųjų projektukų ir čia.

Šią savaitę VVG grupė lankėsi Sariuose, Adutiškyje, Svirkose, Švenčionėliuose, kitą savaitę vyks į Pabradę ir Magūnus.

Atnaujintoje strategijoje – naujiena ir galimybė Švenčionėlių ir Pabradės miestams, kurie, sumažėjus gyventojų, pagal jų skaičių dabar atitinka kriterijus ir tapo VVG teritorija, gali teikti paraiškas ir vykdyti projektus kartu su kaimiškomis vietovėmis.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ