Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5142
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21343
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97373
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paskutinį spalio sekmadienį – šviesa ir viltimi alsuojančios J. Rutter „Vaikų mišios“

2016 m. spalio 22 d., šeštadienis Nr.79 (1612)

Spalio 30 d., sekmadienį, 13 val. Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje skambės nuostabaus grožio ir didžiulio populiarumo pasaulio koncertų salėse sulaukęs britų kompozitoriaus John Rutter kūrinys „Vaikų mišios“. Jas atliks solistai Asta Krikščiūnaitė, Stein Skjervold, choras „Vilnius“ (vyr. dirigentas Artūras Dambrauskas), Lietuvos kariuomenės orkestras  (vadovas mjr. Egidijus Ališauskas) ir mokytojos Ilonos Vinikaitės vadovaujamas Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos jaunių choras. Diriguos Giedrius Pavilionis.

Šiuo koncertu prasidės KĮ valstybinio choro „Vilnius“ rengiamas edukacinis projektas „Kartu su choru „Vilnius“ į muzikos pasaulį“. Projekto metu profesionalūs atlikėjai drauge su skirtingų miestų vaikų chorais parengs ir atliks mišriam ir vaikų chorui, orkestrui ir solistams parašytas „Vaikų mišias“.

 „Nepaisant skaudžių sukūrimo aplinkybių – sūnaus netektimi paženklintos „Vaikų mišių“ gimimo istorijos, – šis kūrinys alsuoja ypatinga šviesa ir viltimi. Šiandien, kai mūsų nūdiena persmelkta pesimizmo ir niūrių dienraščių aktualijų, nepaprastai malonu ir gera prisiliesti prie teigiamas emocijas spinduliuojančios muzikos ir pakviesti klausytojus kartu išgyventi skaidraus pakilumo ir optimizmo kupinas akimirkas“ – mintimis dalinosi Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, solistė Asta Krikščiūnaitė.

Penktą veiklos dešimtmetį įpusėjęs choras „Vilnius“ yra vienas ryškiausių Lietuvos chorinės muzikos kolektyvų. Brandžiu ir menišku atlikimu, edukacine veikla ir įvairiapusiu repertuaru garsėjantis choras gali didžiuotis įvaldęs praeities epochų klasikos fondą, tačiau taip pat veržliai žengiantis kartu su šiandienos meno aktualijomis. Choro scenos partneriai – žymūs solistai, pagrindiniai Lietuvos orkestrai.

Koncertas Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje rengiamas bendradarbiaujant su Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla, Švenčionių Visų Šventųjų parapija ir yra Bendruomenių metams skirto profesionaliosios muzikos ciklo „Rytai-vakarai“ dalis.

 
Reklaminis skydelis