Mes turime 371 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4602
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29732
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77058
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių užkardos teritorijoje sulaikyta nelegalų grupė

2016 m. spalio 22 d., šeštadienis Nr.79 (1612)

Trečiadienio (spalio 19 d.) vakarą šalia Baltarusijos sienos patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Švenčionių užkardos pareigūnai netoli Papelekio kaimo pastebėjo, kad pėdsakų juostoje matyti žmonių avalynės įspaudų.

Pasieniečiai pradėjo apžiūrinėti teritoriją. Po kurio laiko netoli tos vietos jie miške išgirdo traškesius. Netrukus paaiškėjo ir kas tamsoje kėlė triukšmą – mišku ėjo jauna vietnamietė mergina, kuri neturėjo leidimo būti Šengeno erdvėje. Žinoma, kad įprastai nelegalai į Lietuvą patenka grupėmis. Buvo spėjama, kad ši mergina dėl nežinomų priežasčių atsiliko nuo pagrindinės grupės. Pasieniečiai tuoj pat organizavo šios pasienio teritorijos blokavimą. Į pagalbą buvo pasiųsti visi toje teritorijoje dirbę pareigūnai, iškviestas sraigtasparnis su termovizine įranga, o grupės pėdsakų pradėjo ieškoti kinologai su tarnybiniais šunimis. Į pagalbą atskubėjo ir Ignalinos Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai.

Bendras pareigūnų darbas greitai davė vaisių. Kinologas su tarnybiniu šunimi aptiko nelegalų pėdsakus ir pradėjo jais sekti. Jo kolegos pradėjo tikrinti aplinkinius miško kvartalus, o teritoriją iš viršaus stebėjo sraigtasparnis su šilumos objektus išskiriančia įranga. Netrukus pasieniečiai netoli miško keliuko išgirdo traškesį ir pasileido garso link. Po kelių akimirkų saugomi tarnybinio šuns ant žemės jau gulėjo 10 nelegalų. Kaip vėliau paaiškėjo – 8 iš jų buvo Vietnamo Socialistinės Respublikos, o 2 – Rusijos Federacijos Čečėnijos Respublikos piliečiai.