Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:565
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25695
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73021
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gatvių remontą tęs tos pačios firmos

2016 m. spalio 22 d., šeštadienis Nr.79 (1612)

Prieš pat LR Seimo rinkimus savivaldybė buvo nutraukusi Arnionių g. (Pabradės m.) rekonstrukcijos projekto konkursą. Specialistai tada stebėjosi, kad savivaldybė atmetė konkurso dalyvių „Eurovia Lietuva“, „Kerista“ bei „Statovita“ pasiūlymus neva dėl klaidų. Buvo sunku patikėti, kad tokios gerą vardą pelniusios ir nuolat konkursuose dalyvaujančios įmonės staiga ėmė ir pridarė tokių klaidų, kad sužlugdė konkursą?

Atmetus visus pasiūlymus, konkursas buvo nutrauktas. Šaltiniai valdžios aplinkoje jau tada manė, kad taip įvyko galimai todėl, kad pinigus Arnionių g. remontui kažkada viešai buvo pažadėjęs ir „pramušė“ juos rajono gyventojų išrinktas Seimo narys Šarūnas Birutis, o rajono valdžia nepanoro, kad Seimo nario darbai būtų matomi.

Gal tai tik sutapimas, bet kai tik tarp kandidatų neliko Šarūno Biručio, konkursas buvo atnaujintas ir vieno iš dalyvių - „Eurovia Lietuva“ - pasiūlyme klaidų neliko. Jau kitą savaitę Arnionių g. prasideda darbai.

Šią savaitę pagaliau prasidėjo Kaltanėnų g. (Švenčionėliai) remontas. Pagal ankstesnės valdžios planus šie darbai jau turėjo būti baigti. Kaip ir buvo numatyta, bus klojami vandentiekio ir nuotekų tinklai, įrengiamas naujas apšvietimas, klojami šaligatviai ir kelio danga, bet šie darbai vyks 3 metus.

Gyventojai, norintys prisijungti prie naujai nutiestų tinklų, privalo gauti prisijungimo sąlygas (kreiptis į UAB „Vilniaus vandenys“ (Vidžių g. 7, Švenčionių m., tel. (8 387) 6 64 21). Reikia turėti pastatų ir namų valdos nuosavybę patvirtinančius dokumentus, paruošti inžinerinių tinklų įvado projektą. Pagal projektą atlikti darbus, paruošti nutiestų tinklų išpildomas nuotraukas, sudaryti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sutartį su UAB „Vilniaus vandenys“. Pasibaigus gatvės remontui jokių žemės kasimo darbų gatvėje ir gatvės apsaugos zonoje neleidžiama vykdyti 5 metus.

Šiame objekte darbus vykdys UAB „Nimetus“, ta pati įmonė, su kuria UAB „Švenčionių švara“ nesugebėjo laiku atsiskaityti už Švenčionėliuose renovuotą namą, ir kuri jau vykdo darbus Švenčionių g.

Mūsų inf.