Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2166
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12353
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88383
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. spalio 19 d., trečiadienis Nr.78 (1611)

Sudegė automobilis

Trečiadienį, spalio 12 d., Švenčionių PK gavo dvidešimtmečio jaunuolio pranešimą, kad naktį iš spalio 11 į 12 dieną Priestočio gatvėje Švenčionėliuose, automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje už „Maxima“ parduotuvės, atvira liepsna degė ir sudegė jam priklausantis lengvasis automobilis BMW 7. Padaryta žala siekia 8000 eurų.

 

Konfliktavo neblaivūs sugyventiniai

Spalio 12 d. apie 12 val. dienos savo namuose, Gėlių gatvėje, Pabradėje, išgertuvių metu tarp sugyventinių kilus žodiniam konfliktui, 47 metų girtas vyras (1.63 promilių) medine maisto pjaustymui skirta lentele trenkė per veidą 49 metų savo sugyventinei. Ji taip pat buvo neblaivi (moteriai nustatytas 2.07 promilės girtumas).

 

Sumušė ir apiplėšė pažįstamas

Sekmadienį, spalio 16 d., 34 metų Švenčionių miesto gyventojas pranešė policijai, kad buvo sumuštas ir apiplėštas. Jaunas vyras pasakojo, kad sekmadienį apie 9 valandą vakaro jis atvyko prie privataus namo Adutiškio gatvėje. Vyriškį automobiliu BMW pavėžėjo pažįstamas jaunuolis. Minėtas pažįstamasis, sustojus automobiliui, išlipo iš jo, atidarė galines dešinės keleivio pusės dureles ir pradėjo rankomis talžyti automobilio gale sėdintį vyrą. Tada iš išorinės jo striukės kišenės ištraukė mobilaus ryšio telefoną „Samsung Galaxy“ bei juodos spalvos odinę piniginę, kurioje buvo asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas bei banko kortelė, ir išstūmė vyrą iš automobilio ir pasišalino. Padaryta žala vertinama apie 250 eurų. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Neblaivus smurtautojas uždarytas

Spalio 16 d. apie antrą valandą nakties savo namuose Pabradėje, Malūno gatvėje, konfliktą sukėlė girtas (fiksuota 1.48 prom.) 26 metų vyras. Su medine lenta jis trenkė savo 32 metų sugyventinei per galvą, išgąsdino du namuose buvusius mažamečius vaikus, sudaužė televizorių ir arbatinuką. Po medikų apžiūros moteris pasiliko namuose, o agresyvus vyras uždarytas į areštinę.

 

Neblaivi agresyvi senolė uždaryta į areštinę

Šeštadienį, spalio 15 d. apie pusę vienuoliktos vakaro privačiame name Senos Pašaminės kaime (Švenčionėlių sen.,) kilo konfliktas tarp 74 metų motinos ir 53 metų jos sūnaus. Neblaivi moteris, kuriai buvo nustatytas 1.66 promilės girtumas, su stikliniu buteliu trenkė sūnui ir praskėlė jam galvą. Greitosios medicinos pagalbos brigados medikai apžiūrėjo nukentėjusįjį ir suteikė jam pirmąją pagalbą. Po mediku apžiūros vyras liko namie. Atvykus pareigūnams, moteris dar buvo agresyvi, provokavo sūnų, visai nereagavo į policininkų įspėjimus. Maištaujanti moteris uždaryta į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-10-10 iki 2016-10-14 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 80 informacinių pranešimų, pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai, išaiškintas 71 administracinis teisės pažeidimas.

Per savaitę pradėti 8 ikiteisminiai tyrimai: 1 dėl smurto, 1 dėl sukčiavimo, 6 kita byla.

Surašyti 4 protokolai dėl girtų asmenų pasirodymo viešoje vietoje, 1 dėl chuliganizmo, fiksuota 15 KET pažeidimų: 3 vairuotojai vyko be saugos diržų, užfiksuoti 3 neblaivūs dviratininkai.

Areštinėje per savaitę buvo 37 asmenys. 12 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, 3 paskirtas kardomasis kalinimas, 9 nuteisti laisvės atėmimu, 9 paskirtas administracinis areštas. Sulaikyti 3 užsieniečiai.

 

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis