Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3057
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19258
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95288
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

NALŠIOS APYGARDOS NR. 53 RINKIMŲ KOMISIJOS PRANEŠIMAS SPAUDAI

2016 m. spalio 15 d., šeštadienis Nr.77 (1610)

2016-10-13

Šarūnas Birutis, kandidatas į LR Seimo narius Nalšios vienmandatėje apygardoje Nr. 53, Nalšios apygardos Nr. 53 rinkimų komisijai 2016 m. spalio 10 d.  pateikė skundą, 2016 m. spalio 11, 12 dienomis papildomai gauti dar 2 skundai. Skunduose pareiškėjas  teigia, kad galimai daugelyje apylinkių buvo klastojami duomenys, balsavimo rezultatai,  įtarimą pareiškėjui kėlė didelis sugadintų biuletenių skaičius. Skunde Š.Birutis prašė perskaičiuoti Grybėnų, Pašaminės, Strūnaičio, Adutiškio, Sarių, Šventos, Švenčionėlių, Kranto, Švenčionių, Liepų, Ateities, Ignalinos centro apylinkių balsavimo biuletenius. 2016 spalio 11d.  prašyme skundžiamas Pašaminės apylinkės komisijos darbas. 2016 spalio 11d.  prašymo papildyme skundžiamas Kranto rinkimų apylinkės komisijos darbas.

Atsižvelgiant į tai, kad  VRK Informacinė sistema  labai strigo, rinkimų dieną ir rinkimų rezultatų  skaičiavimo naktį nebuvo gauta skundų iš stebėtojų, apygardos rinkimų komisija priėmė sprendimą tenkinti Š. Biručio prašymą iš dalies: buvo priimtas sprendimas, užkertant kelią tolimesnėms spekuliacijoms, perskaičiuoti tik 3 apylinkių vienmandatės apygardos balsavimo rezultatus. Skundus dėl Pašaminės ir Kranto apylinkių  komisijų  darbo Nalšios apygardos komisija nusprendė laikyti nepagrįstais, kadangi  visi Š.Biručio skunduose išdėstyti argumentai buvo grįsti tik spėlionėmis ir prielaidomis, nepateikiant jokių įrodymų. 

Balsų perskaičiavimui Š. Birutis pasirinko 3 apylinkes: Švenčionėlių, Ateities ir Pašaminės. Perskaičiavimas vyko stebint visiems komisijos nariams, 5 stebėtojams, VRK atstovui. Perskaičiavus biuletenius buvo užfiksuota 1 klaida Ateities rinkimų apylinkės biuleteniuose – kandidatui Gintautui Kinduriui buvo priskaičiuotas kandidatės Svetlanos Jurgelaitienės balsas. Pašaminės ir Švenčionėlių apylinkių komisijų balsavimo biuleteniuose klaidų nerasta. Su perskaičiavimo rezultatais sutiko Š.Birutis, visi komisijos nariai, stebėtojai, VRK atstovas.

 
Reklaminis skydelis