Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1162
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26292
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73618
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. spalio 12 d., trečiadienis Nr.76 (1609)

Pavogė dviratį

Ketvirtadienį, spalio 6 d., gautas 37 metų Murmų kaimo (Švenčionėlių sen.) gyventojo pareiškimas, kad iš jo privataus namo, išlaužus įėjimo durų užraktą, buvo pavogtas vyriškas žalios spalvos dviratis „Aist“. Bendra žala sudaro 120 eurų.

 

Pradėti ikiteisminiai tyrimai

Spalio 5 d. Švenčionių r. PK pareigūnai pradėjo kelis ikiteisminius tyrimus pagal pranešimus, gautus rugsėjo 26-27 dienomis.

Lietuvos banko grynųjų pinigų departamentas informavo Švenčionių r. PK, kad vieno iš inkasavimo metu, degalinėje „Luktarna“, esančioje Vilniaus gatvėje, Švenčionyse, buvo išimta viena padirbta 2 eurų moneta.

82 metų senolė skundėsi policijai dėl dingusių pinigų. Nuosavame name, Miško gatvėje, Švenčionėliuose, gyvenanti moteris pasigedo nemenkos sumos santaupų. Kaip įtaria pati nukentėjusioji, vagys į būstą galimai pateko pro langą ir iš kambaryje stovėjusios spintos nugvelbė jos piniginę, kurioje buvo pinigai, asmens tapatybės kortelė, invalidumo ir pensininko pažymėjimai. Padarytas nuostolis vertinamas 446 eurais.

Gautas pranešimas, kad paskutinę rugsėjo dieną Laisvės aikštėje, Švenčionyse, automobilių stovėjimo aikštelėje, 24 metų jaunuolį, gyvenantį Grigaliūnų kaime (Švenčionių r.) sumušė kiti du jaunuoliai.

 

Žuvo jaunas vairuotojas

Spalio 2 d. apie ketvirtą valandą ryto fiksuotas pranešimas apie tragiškai žuvusį jaunuolį. Partizanų gatve, Švenčionėliuose, lėkdamas nesaugiu greičiu, nutrenkęs elektros stulpą, į betoninę tvorą trenkėsi automobilis „Rover 620“. Pirminiais duomenimis automobilį vairavo 21 metų miestelio gyventojas. Vaikinas žuvo vietoje. Jo bendrakeleivis ir bendraamžis, įvykus avarijai, buvo sąmoningas ir išgabentas į Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių. Įvykio aplinkybės tiriamos.

 

Rado mirusį šalikelėje

Spalio 2 d., vidudienį, policijos pareigūnai vyko į Pailgio kaimą (Pabradės sen.), kur šalikelėje rastas 69 metų vietos gyventojo lavonas. Šalia, važiuojamoje kelio dalyje, stovėjo traktorius „Kubota B5000E“. Transporto priemonė buvo be valstybinio numerio. Į vietą atvykusi Greitosios medicinos pagalbos brigada ant lavono kūno jokių išorinių sužalojimų nenustatė. Mirties priežasčiai nustatyti lavonas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Senolis pasitraukė iš gyvenimo

Spalio 4 d. ryte Švenčionių r. PK registruotas pranešimas apie rastą lavoną. Į įvykio vietą Kackonių k. (Svirkų sen.) atvykę policijos pareigūnai aptiko savo namuose, sandėliuke, pasikorusį 82 metų senolį. Greitosios medicinos pagalbos slaugytoja konstatavo mirties faktą. Lavonas nugabentas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Mopedas taranavo į automobilį

Spalio 6 d. gautas pranešimas, kad spalio 2 d. kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai, 45-ajame kilometre įvyko avarija. Mopedo „Yamaha TD 850“ vairuotojas, 54 metų vyras, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „MB Vito 110“, kurį vairavo 49 metų vyras. Autoįvykio metu apgadintos abi transporto priemonės. Mopedo vairuotojas pristatytas į Respublikinę Vilniaus Lazdynų universitetinę ligoninę, kur jam nustatyti gaktikaulio ir kairiojo riešo lūžimai. Įvykio vietoje patikrinti vairuotojai buvo blaivūs.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-10-03 iki 2016-10-09 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 64 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai, išaiškinti 75 administraciniai teisės pažeidimai.

Per savaitę pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl: 1 smurto artimoje aplinkoje, 1 vagystė dėl kuro, 1 dėl dviračio, 2 smurto įvykiai, 1 byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Užfiksuota 19 KET pažeidimų: 3 neblaivūs vairuotojai, 2 vairuotojai vyko be saugos diržų, 1 nesustojo stabdomas, 3 be vairuotojo pažymėjimo, užfiksuotas 1 neblaivus dviratininkas. Areštinėje per savaitę buvo 20 asmenų, 8 sulaikyti įtariami padarę nusikalstamą veiką, 3 nuteisti laisvės atėmimu.

Švenčionių r. PK inf.