Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:615
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25745
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73071
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skaitytojų laiškai

2016 m. spalio 5 d., trečiadienis Nr.74 (1607)

Draugiški pastebėjimai, kad nebūtų nuobodu laukti rinkimų

 

Mano siūlymų Seimas neišgirdo

Artėja rinkimai. Įvairiose reklamose visi kandidatai daug žada: padidinti pensijas, algas, beveik visiems prikurti darbo vietų ir t.t. Su rinkėjo pažymėjimais išdalino knygutes su kandidatų į Seimą sąrašais. Visur pirmoje eilėje surašyti jau esantys Seimo nariai. Tie patys visus daugiau kaip dvidešimt nepriklausomos Lietuvos metų. Kiekvieną kartą jie prieš rinkimus vis žada pagerinti gyvenimą, bet nieko nedaro, nes po ketverių metų vėl tą patį žada. Vietas sau Seime užsigarantuoja susirašydami sąrašų priekyje. Kaip juos iš ten išprašyti? Sako, reikia reitinguoti. Bet kiek žmonių tingi ar nemoka to daryti? Tokių, kurie aklai prižymi pirmuosius numerius, visiškai užtenka, kad tie patys politikai neliktų be vietos. Aš skambinau į Seimą ir siūliau pirmiausia sumažinti Seimo narių, patarėjų, padėjėjų, pavaduotojų ir kitų biurokratų skaičių, uždrausti po rinkimų bėgioti iš partijos į partiją arba jungtis partijoms, kaskart nerašyti tų pačių politikų į sąrašų pirmus numerius, nes jie jau neįvykdė pažadų, jeigu vėl žada tą patį – didinti pensijas, algas ir kt. Žinot, ką man atsakė Seime? Pasakė, kad reikia tartis su partijom. O kaip?

Vis galvoju – ką gero mūsų garsieji politikai padarė per daugiau kaip 20 Lietuvos gyvavimo metų? Visų partijų viršūnės visą tą laiką buvo valdžioje – tai valdančiojoje, tai opozicijoje, bet vis tiek Seime. Apie Seimo narių priimtus netinkamus įstatymus galima būtų knygą parašyti. Tik priėmė, kitą dieną pradeda taisyti. Išeina, kad patys nesupranta, ką priima.

Balsuosiu, bet padarysiu savo sąrašą – žymėti juk galima ir iš galo, nebūtinai iš priekio.

A.Šinkūnas

 

Nepalik manęs, Vytautai

Perskaičiau V.Vaitkevičiaus politinę agitaciją, kurioje į pagalbą pasitelkti ir rajono gyventojai. Man ypač patiko R.Mikštaitė-Čičiurkienė, kuri teigia, kad „jo (V.Vaitkevičiaus) kompetencija nėra tokia didelė, kad galėtų imtis gydyti bet kurią ligą, todėl iš karto persiunčia pas kito lygio (suprask, aukštesnio) specialistą“. Nežinau, ar dėl kompetencijos tikrai tiesa, bet gerbėjai geriau žinoti. Jeigu taip yra, tai sveikintina, kad trūkstant kompetencijos, pacientai siunčiami konsultuotis į Vilnių, dabar aišku, kodėl jų ten tiek daug galima sutikti. Bet kad pagyrė gerbėja tai pagyrė... Daktarui yra dėl ko įsižeisti.

Perskaičiau ir susimąsčiau – jeigu daktaras tikrai toks geras ir rūpestingas, kaip rašoma, tai jo išrinkimas į Seimą rajonui būtų didelė netektis. Poliklinika ir rajonas liks be gero, rūpestingo gydytojo, padidės ir taip nemažos eilės ir neaišku, kokį gydytoją vietoj jo rajonas gaus, jeigu apskritai gaus vietinį, nes dabar, deja, daugelis – užvažiuojantys, valandininkai. Seime jau buvo ne vienas garsus daktaras – Janušonis, Olekas, Andriukaitis, o ką jie ten įspūdingo nuveikė? Mano nuomone, būtų geriau žmones gydę. O štai rajone ponui Vytautui yra kur pasireikšti: kad išnyktų eilės prie gydytojų kabinetų, kad pacientai nebėgtų į Vilnių ar Ignaliną, kad būtų gydoma be papildomo atlyginimo, kad dirbtų vietiniai gydytojai, o ne antraeilininkai, kuriems mes – antraeiliai.

Gerbiamas Vytautai, daktaras Jūs tikrai gerbiamas, o politikas? Labai neprincipingai pakeitėte kelias partijas, dabar „prisiglaudėte“ prie naujojo mero Klipčiaus partijos, kurios, beje, nėra nė vieno atstovo Seime. Išeitų, nesate, kaip skelbiate, „nepriklausomas“. Tikėtina, kad po poros su trupučiu metų, rajonui išrinkus kitą merą, „be intrigų ir pykčių, Jūs „tvirtai ir principingai“ paliksite Klipčių?

Gerbiamas daktare Vytautai, prašau, nepalikite rajono ir pacientų!

Rajono gyventojas (autoriaus prašymu, pavardės neskelbiame)

 

Rinkėjai domisi

Susipažinus su Saulius Šilinio platinamuose bukletuose informacija, man kyla daug klausimų: kaip, turėdamas tik bakalauro laipsnį, be magistro, galėjote įgyti teisinę praktiką ir patirtį atstovaujant savivaldybę teismuose? Kokia pasitraukimo iš armijos priežastis?

Priskiriate save prie tradicinės šeimos šalininkų, tad kodėl nepateikiate jokios informacijos apie savo žmoną? Mums, rinkėjams, įdomu, ar Jūsų paties – tradicinė krikščioniška šeima?

Stebina tai, kad esate vienintelis kandidatas, nenurodęs konkrečios darbovietės ir pareigų joje, o teigiate turįs patirtį visose gyvenimo srityse. Susidaro įspūdis, kad kažką slepiate.

Panašių minčių kyla ir susipažinus su Linos Kujalytės prisistatymu rinkėjams. Štai Jūs, kandidate, deklaruojate puoselėjanti krikščioniškas vertybes ir esanti tradicinės krikščioniškos šeimos šalininkė, o pati gyvenate su sugyventiniu ir auginate nesantuokinį vaiką. Teigiate galinti būti Česlovo Juršėno darbų Ignalinos ir Švenčionių rajonuose perėmėja, bet jis jokių darbų šiuose rajonuose jau senokai – gerą dešimtmetį – nevykdo, nebent kartą ar du per metus pakviestas atvyksta tarti sveikinimo žodį. Tokie tad darbai – nėra ką perimti... Beje, rinkėjai dar nepamiršo kaip 2008 metais Č.Juršėnas agitavo už „patikimą partijos bičiulį Ivanauską“, kuris tuoj po rinkimų buvo suimtas ir nuteistas ilgiems metams. Štai tau ir patikimas bičiulis...

Kandidatė Lina Kujalytė labai susirūpinusi bloga ekonomine padėtimi Ignalinos ir Švenčionių rajonuose. O ar geresnė padėtis, gerbiamoji kandidate, Jūsų gimtajame Varėnos rajone ir kodėl ten nepuolate padėti?

S.Semaško

 

Nuo redakcijos. Skaitytojų paminėti kandidatai turi progą nuoširdžiai paatvirauti su rinkėjais ir atsakyti į jų klausimus bei pelnyti simpatijų „Švenčionių krašto“ laikraščio numeryje, kuris išeis penktadienį, spalio 7 d.

Atsiliepimų laukiame iki spalio 5 d. vakaro.