Mes turime 150 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:675
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4068
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:51394
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pasieniečiai pievoje aptiko paslėptus nelegalius rūkalus

2016 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis Nr.72(1605)

Švenčionių rajone VSAT Ignalinos rinktinės pasieniečiai sulaikė beveik tris tūkstančius pakelių kontrabandinių rūkalų. Kontrabandinį krovinį Pavoverės užkardos pasieniečiai aptiko pievos įgriuvoje užmaskuotą žolėmis.

Šeštadienio vakare Pavoverės užkardos pasieniečiams paskambinęs neprisistatęs pilietis pranešė, kad Sarokpolio kaimo prieigose (Švenčionių r., Pabradės sen.) pastebėjo pamiške nuo Simanavo kaimo link kelio Zarasai-Vilnius einančius tris įtartinus asmenis su nešuliais. Nuo šio kaimo iki valstybės sienos su Baltarusija 4 kilometrai. Į įvykio vietą atskubėję Pavoverės ir Specialiosios užkardos pasieniečiai blokavo Sarokpolio kaimo prieigas. Jie pamatė nuo kaimo link plento Vilnius-Zarasai per laukus bėgančius tris asmenis. Dėl didelio atstumo minėtų asmenų pasieniečiams pavyti nepavyko. Manoma, kad jie įsėdo į prie plento paliktą automobilį ir paspruko.

Apieškojus vietovę, už 1 kilometro nuo Sarokpolio kaimo, kur buvo pastebėti bėgliai, pievos įgriuvoje VSAT pareigūnai rado uždengtus žolėmis 6 ryšulius, suvyniotus į juodo polietileno plėvelę. Ryšuliuose aptikta 2980 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk Super Slims“ su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais.

Pradėta administracinės bylos teisena dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką. Kontrabandiniai rūkalai pristatyti į Pavoverės užkardą.

Ignalinos rinktinės inf.